keskiviikko 6. lokakuuta 2010

HEDELMÄINEN MAKARONISALAATTI SINIHOMEJUUSTOLLA

1 pss (400g) makaronia
1 tlk säilykepersikkaa (tölkki painaa n. 400g, jossa persikkaa n. 250g)
1 iso omena
250-300 g siemenettömiä viinirypäleitä
1 maustekurkku
1 pss (150g) sinihomejuustoa murusina (tai muuta juustoa kuutioina, esim. Edam)
n. ½ prk (100g) ranskankermaa
n. 200 grammaa valkosipulimajoneesia
loraus Kartanon salaattikastiketta (jos haluaa)
valkopippuria
(halutessaan joukkoon voi laittaa lihaa, esim. broilerin rintafileestä leikattuna kuutioita paistettuna ja maustettuna tai kinkusta)

1.) Keitä makaronit ja viilennä ne juoksevan veden alla

2.) Pilko persikat, omenat, viinirypäleet, maustekurkku (sekä mahdollisesti käytettävä liha)

3.) Sekoita ranskankerma, valkosipulimajoneesi ja salaattikastike keskenään ja mausta kastike valkopippurilla. Sekoita kastike makaronien sekaan

4.) Ripottele sinihomejuustomuruset makaronin sekaan ja sekoita (sinihomejuusto tuo enemmän makua kuin tavallinen juusto)

5.) Sekoita hedelmä-, maustekurkku ja mahdolliset lihakuutiot makaronin sekaan

6.) Anna salaatin vetäytyä jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua. Tarvittaessa salaattia voi ohentaa ranskankermalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti