sunnuntai 10. lokakuuta 2010

"MICHELIN-TÄHTI TOI TIUKKAPIPOT HELSINKILÄISRAVINTOLAAN"

Helsinkiläisen ravintola Carman tilalle avataan ensi viikolla uusi ravintola. Helsinkiläinen ravintola Carma lopettaa. Ravintolalla on yksi Michelin-tähti.

Kaartinkaupungissa Ludviginkadulla sijaitseva 24-paikkainen ravintola ehti olla avoinna kolme vuotta. Aikansa kutakin, sanoo ravintoloitsija Markus Aremo. "Avaamme ensi viikolla samalle paikalle uuden ravintolan", hän sanoo.


Michelin-tähti häviää muutoksen myötä. Se ei harmita Aremoa, sillä arvostetusta tähdestä on ollut myös haittaa. "Se toi jäykkyyttä ja tiukkapipoisuutta asiakaskuntaan. Tuntuu, että osalle tähti oli tärkeämpi kuin itse ruoka.". Helsingissä on viisi Michelin-ravintolaa.

Kauppalehden mukaan Carman viime vuoden tulosta heikensi nigerialaishuijaus, jota ravintolan työntekijät uskoivat. Lehden mukaan yritys menetti petoksessa 40 000 euroa. Ravintolan omistaja Aremo on vaitonainen väitteestä.  "Siinä voi olla osa totta, osa ei", Aremo sanoo. "Asia ei ole poliisitutkinnassa.".

Aremon mukaan mahdollisella petoksella ei ole mitään tekemistä lopettamisen kanssa. Hänen mukaansa alkuvuosi on ollut erinomainen taloudellisesti. "Michelin-tähti ei automaattisesti tee ravintolasta kultakaivosta, mutta meillä ei ollut taloudellisia huolia."


Carman paikalle avataan La Table -niminen bistro. Ravintola on monille tuttu Jari Peltosen sarjakuvista, joita julkaistaan HS:n ruokasivuilla. Peltonen onkin toinen ravintolan omistaja.

"Konsepti muuttuu Carmasta siten, että Michelin-tähtiä ei jatkossa liene luvassa", Aremo sanoo. La Tablessa ruoka on rehdimpää ja yksinkertaisempaa. Selkeässä ruuassa virheetkin tulevat selkeämmin esille, keittiömestari toteaa.


Lähde: http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Michelin-t%C3%A4hti+toi+tiukkapipot+helsinkil%C3%A4isravintolaan/1135259816948
 
***

Myönnän itsekin olevani hifistelijä ja tietynlainen "pätijä" ruokajutuissa, mutta koen että esim. jonkun ravintolan statuksella ei ole mulle kovinkaan merkittävää roolia tai esimerkiksi ruoan hienoilla ranskankielisillä nimillä. Voin syödä nakkikopilla hyvää ruokaa samoin kuin Michelin-tähdellä palkitussa paikassa.

Jotenkin on sääli, että jotkut eivät osaa ottaa syömistäkään rennosti. On myös hyvä, että toi ravintoloitsija uskaltaa sanoa tuon ääneen ja että hän selkeästi on harmissaan moisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti