sunnuntai 10. lokakuuta 2010

FRITTATA & CROSTINI DI FEGATO

FRITTATA - ITALIALAINEN MAALAISMUNAKAS


2 paprikaa (esim. punainen ja keltainen)
1 kesäkurpitsa
1 sipuli
5 artisokansydäntä
150g vuohenjuustoa
8 kananmunaa
0,5 dl valkoviiniä
oliiviöljyä
tuoreyrttejä (esim. basilikaa, sileälehtistä persiljaa)

1.) Kuumenna oliiviöljy pannussa ja freesaa siinä kaikki vihannekset artisokkaa lukuun ottamatta. Mausta vihannekset suolalla ja pippurilla. Kaada vihannekset voidellun vuoan pohjalle.

2.) Tee munaseos sekoittamalla kananmunat ja valkoviini sekä hienonnetut tuoreyrtit. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munaseos vihannesten päälle.

3.) Pilko artisokat ja asettele ne munakkaan pintaan, ripottele päälle vuohenjuuston palasia ja paista uunissa (200 astetta) noin 15-30 minuuttia.

 4.) Leikkaa munakas pieniksi annospaloiksi ja ripottele päälle ennen tarjoilua hienonnettuja tuoreyrttejä.



CROSTINI DI FEGATO – BROILERINMAKSA CROSTINIT

2 rkl neitsytöljyä
½ sipuli
1 pieni sellerinvarsi
1 pieni porkkana
1 valkosipulinkynsi
1 pieni nippu sileälehtistä persiljaa
250g broilerinmaksaa
1dl vin santo
3 sardellinfilettä
2 rkl kapriksia
50g voita
Salviaa

1.) Kuullota öljyssä pilkottu sipuli, selleri, porkkana, valkosipuli ja persilja (n. 3min.). Lisää yrtit, suola ja pippuri. Lisää hieman lämpöä ja kumoa sitten joukkoon maksa. Lisää viini ja anna sen haihtua sekoittaen samalla hyvin haarukalla. Anna vielä hautua kannen alla välillä sekoittaen n. 25 min. Anna jäähtyä. Kaada seos tehosekoittimeen ja pyöräytä kerran.

2.) Lisää seokseen sardellit, kaprikset, voi ja pyöräytä vielä kerran. Liika sekoittaminen tekee siitä liisteriä. Levitä maksatahna grillatuille leiville ruokalusikalla muotoillen.


Tätä ruokaa teimme Tony's Delin kokkauskurssilla, jolla meillä oli aiheena Toscanalainen keittiö: http://www.kokkikouluespa.fi/page.php?language=1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti