sunnuntai 10. lokakuuta 2010

PANNUKAKKU

7dl punaista maitoa (tai kerma-maitoa)
4 kananmunaa
n. 3-3,5 dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
2tl vaniljasokeria
0,5 – 0,75dl sulatettua voita

1) Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon muut ainekset. Anna taikinan turvota noin 1/2h
2) Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle tai voideltuun uunivuokaan
3) Paista uunissa 225 asteessa noin 20-30 minuuttia
4) Tarjoile hillon sekä kermavaahdon tai vatkatun vaniljakastikkeen kera


Itse kuulun siihen koulukuntaan, joka ei tykkää laittaa pannukakku- tai lettutaikinan sekaan tavallista sokeria. Tykkään, että makeus tulee hillosta tai päälle ripoteltavasta sokerista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti