keskiviikko 6. lokakuuta 2010

OMENA-SINIHOMEJUUSTORISOTTO (4 hengelle)

Valmistusaika: 35 min
Kalorit: 553/annos

Ainekset:
1 sipuli
n. 2 valkosipulin kynttä oman maun mukaan
50 g voita
3 dl risottoriisiä
3 dl kuivaa omenasiideriä
2 kasvisliemikuutiota ja 7,5 dl vettä
1 hapan (tai makea) omena raastettuna
150 g sinihomejuustoa
suolaa tarvittaessa
(musta- tai valkopippuria jauhettuna)
0,5 dl kermaa

Valmistusohjeet:
1) Raasta omena ja kaada raasteen päälle kylmää vettä
2) Laita tee kasvisliemi liemikuutioista ja vedestä
3) Hienonna valko- ja tavallinen sipuli. Kuullota sipulit paistinpannulla voissa
4) Lisää joukkoon risottoriisi ja hämmennä niin pitkään, että riisi muuttuu läpikuultavaksi. Älä kuitenkaan ruskista riisejä
5) Lisää siideri ja sekoittele riisiä kunnes siideri on imeytynyt riisiin
6) Lisää kasvislientä noin desi kerrallaan koko ajan risottoa sekoittaen. Anna nesteen haihtua lähes kokonaan ennen kuin lisäät uudelleen kasvislientä
7) Kun riisi on al dente eli juuri ja juuri kypsää, valuta omenaraasteen seasta vesi pois ja lisää se, sinihomejuusto ja kerma risoton joukkoon
8) Mausta risotto jauhetulla musta- tai valkopippurilla sekä tarvittaessa suolalla
9) Tarjoile risotto heti sellaisenaan tai pääruokana esim. kanan- tai porsaanlihan kera



Tämä resepti löytyi Ilta-Sanomista. Normaalistihan ”aitoihin” risottoihin ei tule kermaa, mutta tähän tulee eikä se maistu yhtään hullummalta. Lisäksi tässä risotossa käytetään valkoviinin tilalla omenasiideriä.


Laitoin risoton sekaan oma-aloitteisesti mustapippuria myllystä, jonka lisäsin sulkuihin tuonne raaka-aineisiin. Vaihtoehtona voi olla myös jauhettu valkopippuri. Suola kannattaa lisätä vasta sinihomejuuston lisäämisen jälkeen, jos risotto sitä vaatii. Omenan sekaan kannattaa laittaa raastamisen jälkeen kylmää vettä, ettei se rusehdu odottaessa. Ennen risoton sekaan lisäämistä vesi kaadetaan pois. Valmis risotto on löysähköä (kuin juuri keitetty riisipuuro).
 
Risoton voi tarjoilla sellaisenaan alku- tai pääruokana tai pääruokana esim. kanan- tai porsaanlihan kanssa. Alkuruokana tämä satsi riittää noin 6 hengelle ja pääruokana 4 hengelle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti