sunnuntai 10. lokakuuta 2010

RAVINTOLA MANHATTAN STEAK HOUSE (LAHTI)

Vein äitini taannoin (2009) Lahdessa syömään ja jostain kumman syystä se halusi mennä Manhattan Steak Houseen pihviruoan perässä, vaikka yritin tarjota sille laadukkaampiakin vaihtoehtoja.


Itse söin päivän kalaa, joka oli kampelaa - leivitettyä ja upporasvassa paistettua kamalan makuista sotkua. Ensinnäkin se leivitysjauhoseos oli täysin mautonta ja toiseksi se kala oli paistettu liian kylmässä öjyssä ja siksi se koko kala oli imenyt itseensä kaiken öljyn. Lisukkeena ollut perunamuhennos oli mautonta ja lautasella ollut salaatti nahistunutta. Ei mikään ihme, sillä näin kuinka keitiössä oli annosteltu valmiiksi salaattia lautasille sarjatuotantotyyliin, koska oli lounasaika.

Äitini väitti, että sen ulkofilee oli ihan hyvänmakuista, vaikkakin kuulemma sitkeää. Äiti ei ollut tajunnut pyytää pihviä mediumina eikä sitä myöskään sellaisena tuotu, mikä kuuluu yleensä tapoihin, ellei toisin pyydetä. Mielenkiintoista oli myös se, että pihviravintolassa tarjoilija ei kysynyt, minkälaisena pihvi halutaan. Pihvin kanssa ollut pippurikastike oli kuulemma ihan hyvää, mutta veikkaanpa, että sekin tuli jostain purkista.

Jälkiruoaksi söin N.Y. cheesecakea, joka oli valmiskakkua (tiesin tämän jo etukäteen). Valitettavasti se tarkoiltiin mikrosulatuksen jäljiltä lämpöisenä, mikä ei liene se paras tarjoilutapa.

Annoin kyllä palautettakin tästä ruuasta, vaikka äitini kielsi. Ei saanut kuulemma pahoittaa kokin mieltä... :D Tarjoilija kyllä pahoitteli, mutta se ei näkynyt laskussa eikä muutenkaan minkäänlaisena hyvityksenä.

En siis suosittele tuota ravintolaa kellekään.

1 kommentti:

 1. Petyimme mekin. Tampereella Koskikeskuksessa olevan Manhattan Steak Housen ruoka on aina maistunut, joten oletimme saman ketjun ravintolan tarjoavan vastaavan makuelämyksen. Tilattu uuniperuna (siis vain yksi) oli saanut sisäänsä pienen tipan voita (ehkä). Tampereella tulee aina kaksi perunaa mehevällä sisuksella. Kastike vaikutti lämmitetyltä valmiskastikkeelta.
  Tämä siis vaimoni valitsemassa ruuassa.
  Itse erehdyin ottamaan päivän kala-annoksen, joka oli kampelaa. Oli muuten huonointa kalaa, mitä olen koskaan ravintolassa syönyt.
  Kun ostan kaupan pakastehyllystä paneroitua punakampelaa, paistan sen pannulla ja laitan kyytipojaksi remoulade-kastiketta, saan ylivoimaisesti Lahden Manhattania parempaa ruokaa.
  Se ihmetytti, ettei Lahdessa ollut sama ruokalista kuin Tampereella. Pöytään (Lahdessa oli siis pöytiintarjoilu eikä Tampereen tapaan tiskiltä tilattu ja maksettu) tuotiin menu, jonka valikoima oli niukka.
  Palvelu Tampereella on ystävällistä ja nopeaa. Lahdessa sai odotella, vaikka oltiin lähes ainoita asiakkaita.
  Pois lähtiessä totesimme, että mistä tahansa huoltoaseman baarista olisi varmaan saanut parempaa ruokaa. Jäi takuulla viimeiseksi käynniksi. Tampereen Manhattanille sen sijaan mennään varmasti vielä usein, vaikka asutaankin Helsingissä.

  VastaaPoista