4-5 isohkoa perunaa
3-4 porkkanaa
n. 100-200g lanttua
n. 50g palsternakkaa
n. 50g juuriselleriä
½ purjo
1 sipuli
3 kynttä valkosipulia
1l vettä
3 kasvisliemikuutiota
50-100g yrttistä tuorejuustoa (tai sulatejuustoa)
2dl kermaa
Valkopippuri- ja mustapippurijauhetta (esim. myllystä), meiramia, timjamia, kirveliä, muskottipähkinäjauhetta sekä tarvittaessa suolaa
1) Kuutioi sipulit sekä silppua valkosipulin kynnet pieniksi ja kuullota ne pannulla öljyssä.
2) Pese, kuori sekä pilko kasvikset ja laita ne kattilaan veden sekaan kiehumaan. Lisää joukkoon kasvisliemikuutiot ja kuullotetut sipulit.
3) Kun kasvikset ovat kypsiä, soseuta ne kattilassa mahdollisimman sileäksi kasvisliemen kera. Lisää joukkoon tuorejuusto (tai sulatejuusto) ja soseuta keittoa lisää. Lopuksi lisää joukkoon kerma ja mausteet ja soseuta keitto vielä kerran samettisen pehmeäksi.
4) Kuumenna keitto uudestaan liedellä ja tarjoile lämpöisenä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti