sunnuntai 10. lokakuuta 2010

SPAGETTIVUOKA

noin 6-8 hengelle


500-700g naudan paistijauhelihaa
400g Barilla-spagettia
5-6 tomaattia
1 pss (150g) Mozzarella-juustoraastetta
1 pss Aurajuustomurusia
2-3 dl kermaa
Mustia oliiveja
Tuorebasilikaa
Sipuli
Valkosipulia
Oliiviöljyä
Mausteita (ketsuppia, mustapippurirouhetta, jauhelihamaustetta, paprika-, sipuli- ja valkosipulijauhetta)


1.) Katko spagetti kahtia ja keitä se kypsäksi
2.)  Kuullota sipulikuutiot ja murskattu valkosipuli oliiviöljyssä. Lisää joukkoon jauheliha, paista ja mausta se
3.) Sekoita spagetin joukkoon oliiviviipaleet, aurajuusto ja revitty tuorebasilika
4.) Sekoita spagetti ja jauhelihasekoitus keskenään
5.) Sivele uunivuoka oliiviöljyllä ja laita vuoan pohjalle kerros spagetti-jauhelijaseosta
6.) Laita seoksen päälle kerros tomaattiviipaleita, mozzarella-juustoraastetta ja kermaa
7.) Laita vuokaan uusi kerros jauhelihaseosta, tomaattisiivuja, mozzarella-juustoraastetta ja kaada päälle loput kermat
8.) Laita vuoka uuniin ja paista 175 asteessa 1/2h

Huom!
Aurajuuston, oliivit ja tuorebasilikan voi jättää halutessaan pois. Jauhelihan tilalla voi käyttää myös tonnikalaa. En ole testannut, mutta voisi kuvitella, että ruoasta tulisi hyvää, jos kerman sekaan sekoittaisi vähän vihreää pestoa ja kaataisi sen vuokaa muiden ainesten päälle

Sain tämän reseptin muistaakseni ystävältäni Mialta, joka oli käsitykseni mukaan tuonut alkuperäisen reseptin mukanaan Italiaasta, jossa hän asui jonkun aikaa. Sittemmin olen itse muokannut reseptiä ja sisällytänyt siihen noita joitakin ehdottamiani aineksia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti