sunnuntai 10. lokakuuta 2010

KAALIKEITTO

Noin 1,5-2kg valkokaalia
400g naudan paistijauhelihaa tai lampaan jauhelihaa
4 porkkanaa
1 sipuli
valkosipulia
1,5 litraa vettä
4 kasvisliemikuutiota
1 lihaliemikuutiota
Oliiviöljyä
2kpl laakerinlehteä
10kpl maustepippuria
Mausteita jauhelihan joukkoon (paprika-, mustapippuri-, sipuli- ja valkosipulijauhetta, jauhelihamaustetta, basilikaa, meiramia, suolaa tarvittaessa)
3rkl soijakastiketta
3rkl ketsuppia
2tl sokeria
Tuorepersiljaa

1.) Leikkaa kaali suikaleiksi (paksuimmat kohdat voi jättää pois) ja freesaa niitä paistinpannulla hetki oliiviöljyssä. Freesaus saa aikaan sen, että maku irtoaa kaalista paremmin. Tämän jälkeen laita kaalisuikaleet kattilaan, kaada päälle vesi, lisää joukkoon liemikuutiot sekä laakerinlehdet sekä maustepippurit ja anna kiehua.

2.) Kuori ja suikaloi porkkana ja freesaa niitä hetki paistinpannulla oliiviöljyssä.

3.) Kuullota sipuli ja valkosipuli puhtaalla paistinpannulla oliiviöljyssä. Lisää joukkoon jauheliha. Kun jauheliha on kypsää, mausta jauheliha. Lisää jauhelihan joukkoon soijaa sekä ketsuppia.

4.) Kun kaalit ovat kiehuneet kattilassa noin 20 minuuttia, lisää joukkoon porkkanasuikaleet sekä jauheliha ja sokeri. Anna keiton kiehua niin pitkään, että porkkanat ovat kypsyneet. Lisää joukkoon lopuksi persiljasilppu.


Huom!
Kaalin sekaan voi freesausvaiheessa lorauttaa ruokalusikallisen siirappia, joka korvaa sokerin. Keiton voi tehdä vaihtoehtoisesti myös niin, että keittoon laitetaan 170 grammaa rapeaksi paistettua pekonia. Sokerin, soijan ja ketsupin voi tällöin jättää pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti