sunnuntai 10. lokakuuta 2010

RAVINTOLA MONTE ETNA (ITALIALAINEN)

Täytyypä sanoa, että ravintolan taso on pysynyt ihan yhtä hyvänä, kuin mitä se oli aikaisemminkin, kun ravintola käytti vielä Pitaco –nimeä. Ravintolan omistajat ovat pysyneet samoina samoin, kuin käsittääkseni ravintolan kaksi italialaista kokkiakin.


Ravintola tuo mukavan ja tyylikkään tuulahduksen Helsinkiin Itäiseen kantakaupunkiin, josta kyllä löytyy paljonkin hyviä ruokapaikkoja, mutta ei aina ehkä niin loppuun saakka mietittyjä esim. sisustamisen suhteen.

Itse asiassa on harmi, kuinka vähän muualla kuin Itäisessä kantakaupungissa asuvat henkilöt tietävät täälläpäin olevan näitä hyviä ravintoloita, joissa on vielä kaiken lisäksi suhteellisen edullinen hintataso. Ymmärrän kyllä sen, ettei tämän alueen viihtyvyys ole ehkä ihan samaa luokkaa kuin esim. keskustan, mutta loppujen lopuksi tärkeintähän on se itse ruoka.

Joka tapauksessa Ravintola Monte Etnassa saa todella hyvää, ystävällistä ja asiallista palvelua ilman, että se menee överiksi. Minua palvellut naistarjoilija osasi suositella ruokia ja muisti kysyä, kuinka ruoka oli maistunut.

Paikka on ulkonäöltään sellainen sopivan tyylikäs olematta kuitenkaan ”liian hieno”. Ravintola on sen näköinen, että sinne on kiva tulla ja siellä viihtyy. Sellainen lämminhenkisen oloinen. Huomaa, ettei ravintolan remonttia ole tehty ihan halvimmilla materiaaleilla. Ravintolassa on myös siistiä niin itse salin puolella kuin wc:ssä, joissa hygieniasta on huolehdittu laitamalla käsihuuhteet esille.

Tällä kertaa söin pääruoaksi tortellini siracusania, joka sisälsi juustolla täytettyä pastaa, parmankinkkua, rucolaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja kermaisella pestokastikkeella. Pasta-annos oli erinomaisen makuinen ja pasta oli juuri sopivan kypsää ”al dente”. Annoskoko on sopiva silloin, jos pääruoan lisäksi syö alkuruoan ja/tai jälkiruoan.

Itse söin jälkiruoaksi tarjoilijan suosittelemaa tiramisua, joka oli sekin erinomaista ja suussa sulavaa. Mukavaa oli se, että molemmat annokset olivat laitettu kauniisti esille ja että annokset olivat sopuhintaisia. Pasta-annos maksoi 13,90 euroa ja tiramisu 8,20 euroa.

Olen testannut samaisessa ravintolassa Pitacon aikana pizzaa, joka sekin oli todella maukkaan makuista. Pizzan päälle oli laitettu tuolloin tuoretta rucolaa, joka kertoo mielestäni jotain ravintolan tasosta.

Kotisivut:
http://www.monteetna.fi/

Arvosteluita:
http://eat.fi/helsinki/ristorante-monte-etna
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti