sunnuntai 10. lokakuuta 2010

SPAGETTIA RICOTTA-JUUSTOKASTIKKEESSA

4 hengelle

350 g spagettia (kuivaa, gluteiinitonta tai tavallista)
3 rkl voita
2 rkl tuoretta (silolehti)persiljaa
115 g rouhittua mantelia
115 g Ricotta-juustoa
Hyppysellinen raastettua muskottipähkinää
Hyppysellinen jauhettua kanelia
1,5 dl crème fraîchea
2 rkl oliiviöljyä
1 ¼ dl kasvislientä (kasvisliemikuutiosta valmistettua)
Suolaa
Mustapippuria
1 rkl pinjansiemeniä
Tuoretta (silolehti)persiljaa koristeluun

1) Laita spagetti kiehumaan suolaveteen

2) Sekoita mantelirouhe, ricotta-juusto, muskotti, kaneli ja crème fraîche kasarissa ja kypsennä miedolla lämmöllä samalla sekoittaen paksuksi tahnaksi

3) Sekoita sitten tahnan joukkoon öljy, ja kun se on kunnolla sekoittunut kastikkeeseen, lisää kasvisliemi vähitellen samalla sekoittaen. Mausta kastike pippurilla ja suolalla

4) Kun pasta on kypsää ja keitinvesi on kaadettu pois, laita pasta takaisin kattilaan ja lisää pastan joukkoon voi sekä silputtu persilja. Tämän jälkeen sekoita kastike pastan sekaan

5) Kaada pasta tarjoiluastiaan ja koristele pasta pinjansiemenillä sekä persiljalla
 
 
Löysin tän reseptin täältä: http://www.moilas.fi/fi/index.cfm?ID=1874


Resepti vaikutti mielestäni hiukan "erilaiselle", mutta päätin testata sitä ennakkoluuloistani huolimatta... Nyt sitä syötyäni täytyy sanoa, että kyllä sitä söi, mutta ei siitä tullut todellakaan mun suosikkiani. Itse käytin ihan normaalia täysjyväspagettia sekä muskottia ja kanelia valmiina jauheena. Laitoin mausteita enemmän kuin "hyppysellisen", sillä "hyppysellinen" ei maistunut missään.

Mietin tuossa, että olisiko kastikkeesta voinut tehdä jotenkin "parempaa" omaan makuuni, mutta en keksinyt mitään ratkaisua. Pinjansiemeniä olisi tietysti voinut paahtaa.

Gluteiinittoman spagetin kanssa tämä ruoka on varmasti hyvä vaihtoehto keliaakikoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti