keskiviikko 6. lokakuuta 2010

NAUDANLIHAPIHVIT VUOHENJUUSTOTÄYTTEELLÄ, KERMAISET VALKOSIPULIPERUNAT

Pihvit:
1 lehtipihvi / ruokailija

Marinadi (2 hengelle):
n. 1dl soijakastiketta
n. 2-3 rkl öljyä
grillausmaustetta (tein oman sekoituksen, johon tuli paprika-, sipuli-, valkosipuli- ja chilijauhetta, mutta ei suolaa sillä marinadissa ja juustossa on sitä tarpeeksi)
valkosipulimurskaa oman maun mukaan (itse käytin yhden yksikyntisen valkosipulin)
n. 3rkl hunajaa

Täyte:
vuohenjuustoa (voi tehdä muustakin juustosta)
yrttisekoitusta (kuivaa)
tuoretta timjamia, persiljaa ja basilikaa
hunajaa

1.) Tee marinadi ja anna pihvien marinoitua liemessä muutamia tunteja (tai yön yli). Itse ostin naudan ulkofileepihvejä, jotka nuijin ohuiksi lehtipihveiksi itse

2.) Ota pihvit huoneenlämpöön tuntia paria aikaisemmin ennen kuin alat paistamaan niitä

3.) Sivele pihvit ohuella hunajakerroksella, laita pihvin päälle yrttisekoitusta, tuoreyrttisilppua (voi käyttää myös vaihtoehtoisesti kuivia tai tuoreita yrttejä) ja vuohenjuustoa. Kääri pihvi rullalle ja laita rulla cocktail-tikulla kiinni

4.) Paista rullia paistinpannulla voissa hetken aikaa niin, että ne saavat väriä pintaan. Tämän jälkeen laita rullat ja pidä niitä uunissa noin 10-15 minuuttia 175 asteessa (kiertoilmauuni)



Kermaiset valkosipuliperunat (n. 4 hengelle):
1kg perunoita
3-4dl kermaa
2-3rkl Creme Bonjour Cuisine -ruuanlaittofraiche (yrtti&valkosipuli)
½ kasviliemikuutio
valkosipulin kynsiä oman maun mukaan n. 4-8kpl
suolaa
valkopippurijauhetta

1.) Kuori perunat ja leikkaa ne pienemmiksi palasiksi. Laita perunat öljyttyyn uunivuokaan

2.) Laita kattilaan lämpöiselle liedelle kerma, ruuanlaittofraiche, liemikuutio, murskattu valkosipuli sekä mausteet ja sekoita niitä niin pitkään, että liemikuutio sulaa joukkoon

3.) Kaada kermaseos perunoiden päälle ja laita ne uuniin 200 asteen niin pitkäksi aikaa, että perunat ovat pehmenneet (n. 1 – 1½h)

4.) Perunat ovat parhaimmillaan, kun niiden annetaan seistä jonkun aikaa uunistaoton jälkeen ja kerma on vetäytynyt



Lisukkeina voit käyttää esim. baby-porkkanoita, jotka keitetään kypsäksi vedessä, joka on suolattu. Tämän jälkeen vesi valutetaan pois ja päälle valutetaan hiukan hunajaa sekä ripotellaan yrttimaustetta. Voit myös käyttää lisukkeena sipulirenkaita, jotka kuullotetaan paistinpannulla voissa läpikuultaviksi ja joiden päälle ripotellaan hiukan sokeria niin, että sipulirenkaisen pinta alkaa karamellisoitumaan niitä paistinpannulla paistettaessa.

2 kommenttia:

  1. Huh huh, tuli ähky jo ohjetta lukiessa. Eikö ole hiukan liikaa vuohenjuusto ja vielä kermaiset perunat joissa lisäksi Creme Bonjouria?! No ainakin riittoisaa:)

    VastaaPoista
  2. Kyllä tuo aika ähky ruoka on, siinä olet oikeassa. En enää muista, olinko suunnitellut tätä ateriaa sen kummemmin etukäteen, vai valmistinko ruoan joiltain osin kaapista löytyneiden jämien perusteella.

    Jos reseptejä kiinnostaa kokeilla, voi tuon pihvin toki tarjoilla kevyemmän vaihtoehdon kanssa ja tarjoilla valkosipuliperunat jonkun toisen vaihtoehdon kanssa. Soveltaen.

    VastaaPoista