tiistai 14. syyskuuta 2010

11.09.2010:

Vietän rauhallista viikonloppua kotona - ihan hyvä niin

Eilen pidin urheilun osalta lepopäivää ja ilta sujui sohvalla makaillen ja netissä roikkuen aina siihen saakka, kun kyllästyin ja päätin tehdä elämälleni jotain. No, se tekeminen ei ollut mitään maata mullistavaa, mutta saipahan kuitenkin itseni ulos neljän seinän sisäpuolelta menemällä leffaan. Kävin katsomassa tositarinoihin perustuvan elokuvan Prinsessa, josta laitoin arvostelua tuonne elokuva-arvosteluihin. Leffan jälkeen palasin sohvalle makoilemaan vällyjen alle ja loppuilta sujuikin unen ja valveen rajamailla aina siihen saakka, kunnes Nukkumatti tuli.

Tänään heräilin ajoissa. Kävin salilla treenaamassa selän ja rinnan. Aivan huippumahtavaa oli se, että pääsin leuanvedon osalta tavoitteeseeni. Sain tänään tehtyä 10 leukaa pitkästä aikaa. Viimeksi olen vetänyt leukoja tuon määrän joskus 2000 -luvun alkupuolella.

Tavoitteena oli siis saada tuo toistomäärä tehtyä talveen mennessä, mutta nyt se täyttyi jo vähän etuajassa. Nyt tarvitsee asettaa tavoitteeksi uusi toistomäärä. Olisikohan näin ensi alkuun vaikka ihan pelkät 12 toistoa hyvä määrä? Se on enemmän, kuin olen ikinä aiemmin saanut. Tälle tavoitteelle en laita mitään aikarajaa.

Salilla käymisen lisäksi kävin lenkillä kaverin kanssa. Matkaa kertyi yhteensä 8,5 kilometriä, joista ehkä noin 2,5 km:ä meni kävellessä ja 6 km:ä hölkäten. Vaikka ulkona ei ole mikään erityisen kaunis ilma, oli se juuri sopiva lenkkeilyyn. Ilma oli sopivan lämmin, mutta silti happirikas. Lenkin jälkeen oli mukava mennä saunaan peseytymään ja rentoutumaan. Loppuilta meneekin mukavasti taas sohvanpohjalla ja todennäköisesti netissä surffaillen.

Syön tässä kirjoittelun ohessa maitorahkaa ja mehukeittoa. S-Markettiin on tullut myyntiin joku aika sitten uusi Rainbow -rahka, joka on koostumukseltaan aika täyteläisen ja kermaisen oloista. Maku on ehkä hiukan happamampi kuin Ehrmannissa, mutta ei pahasti. Rainbow taisi maksaa 0,61 euroa/250g ja Ehrmann 0,66 euroa/250g.


Rainbow’n ravintosisältö 100 grammassa:
- Energiaa 70kcal
- Proteiinia 12g
- Hiilihydraattia 4g, josta sokereita 4g
- Rasvaa 0,5g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,3g
- Ravintokuitua 0g
- Natriumia 0,04g


Ehrmannin ravintosisältö 100 grammassa:
- Energiaa 57kcal
- Proteiinia 9,8g
- Hiilihydraattia 4,1g, josta sokereita 4,1g
- Rasvaa 0,2g, josta tyydyttyneitä <0,2g
- Kuitua <0,1g
- Natriumia <0,1g


Pohdin tuossa aikani kulussa sellaista, että nyt kun tämä paino on laskenut tämän kesän aikana, niin ihosta on tullut sellaista löysän tuntuista. Mielestäni se ei kuitenkaan kauheasti näytä löysältä eikä varsinaisesti roiku mistään, mutta tuntuu sellaiselta sormien välissä. Onhan tuo ihan luonnollista laihduttamisen jälkeen, mutta mietin että palautuuko se piukemman tuntuiseksi jossain vaiheessa? Mulla kun ei ole tällaisesta aiemmin omakohtaista kokemusta.

Tämän dieetin osalta on nyt alkanut kuulumaan sellaisia kommentteja, että en saisi enää pudottaa painoa tai ainakin kommentoijat jotenkin pelkäävät, että menen tämän asian osalta jotenkin yli. Jännää on vielä se, että osalla sanojista on ”ylimääräistä” painoa suhteessa saman verran tai jopa vähän vähemmän kuin minulla ja he itse pyrkivät koko ajan pudottamaan painoa.

Osa sanojista on taas miehiä, jotka kuvittelevat, että laihdutan takapuoleni luisevaksi, Mutta ei hätää, sitä ei tule tapahtumaan, sillä kyllä tätä takapuolta riittää hoikemmassakin kunnossa. Omasta mielestäni dieettini on koko ajan pysynyt terveellä pohjalla enkä ole ottanut sitä mitenkään pakkomielteisesti, joten itse en ole huolissani itsestäni

Periaatteessa olen tässä painossa (äsken 76,5kg:a) ihan hyvässä kunnossa ja voisin lopettaa dieetin jo nyt. Haluan kuitenkin pudottaa painoa vielä joitakin kiloja (vielä noin 3-6 kiloa), sillä vatsani kohdalla on vielä vähän ylimääräistä samoin kuin takapuolessani ja reisissäni. Ei paljoa, mutta jonkun verran. Tavoitteeni painon suhteen on se, että en olisi missään megakireässä kunnossa ja alle 20 rasvoilla, sillä se vanhettaa liikaa. Olisi mukavaa näyttää sellaiselta off seasonilla olevalta fitness-tyypiltä, jolla ei ole kropassa on "sopivasti" rasvaa.

Tällaista tällä kertaa. Huomenna on vielä vapaata. Tarkoitus olisi käydä huomenna kahvakuulajumpassa ja tehdä jotain muuta mukavaa. Maanantaina meillä on töissä Cooperin testi, jonka järjestän työkavereilleni ihan huvin ja urheilun vuoksi. Viimeksi olen juossut sen 27 vuotta sitten ja tulos oli tuolloin 2710 metriä. Nyt olen tyytyväinen, jos jaksan juosta 2000 metriä. Tsemppiä mulle koitokseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti