tiistai 14. syyskuuta 2010

AVOKADOKEITTO (n. 4 hengelle)

3 avokadoa
1 limen mehu
2-4 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
5-6 dl vettä
2 kanaliemikuutiota (tai fondia tai demi glacea)
1 prk (200 g) ranskankermaa /kermaa
1 pss (180 g) pakastekatkarapuja (esim. valkosipuli-yrtti)
suolaa, mustapippuria (itse laitoin lisäksi sipuli- ja valkosipulijauhetta sekä 1 tl sokeria)


1. Sulata katkaravut ja valuta neste pois

2. Halkaise avokadot ja poista kivet. Koverra hedelmäliha pois kuorista. Pirskota avokadopalojen päälle limen mehua

3. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Kuullota valkosipuli öljyssä

4. Laita avokadon palaset kattilaan, lisää vesi ja liemikuutiot. Anna kiehua muutama minuutti. Voit myös soseuttaa keittoa hetken

5. Lisää joukkoon ranskankerma sekä mausteet ja soseuta keitto tasaiseksi

6. Lisää joukkoon katkaravut ja kuumenna keitto muutaman minuutin ajan
 
 
 
 
Otin reseptin uudesta Yhteishyvän Hyvä Ruokamaailma –lehdestä (11/09). Muokkailin määriä vähän erilaisiksi. Tämä keitto oli syötävää, mutta ei noussut suosikkilistalleni. Mielestäni tästä keitosta jäi puuttumaan joku maku, jota en osaa määritellä. Jos on avokadon ystävä, niin voihan tätä kokeilla.


Näin jälkikäteen olisin itse kuullottanut valkosipulin kanssa myös tavallista sipulia. Alkuperäisessä ohjeessa käskettiin käyttämään kahden limen mehu, mutta minusta yksi lime riitti vallan mainiosti.

Laitoin suolan ja mustapippurin lisäksi keittoon hiukan valkosipuli- ja tavallista sipulijauhetta, koska reseptissä ollut 2 valkosipulin kynttä ei riittänyt mielestäni mihinkään ja koska sipulia ei ollut mainittu reseptissä lainkaan. Laitoin myös joukkoon hiukan sokeria pehmentämään makua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti