keskiviikko 15. syyskuuta 2010

HEDELMÄSALAATTI


Tee hedelmäsalaatti pilkkomalla tarjoiluastiaan erilaisia tuoreita hedelmiä (esim. ananasta, viinirypäleitä, banaania, appelsiinia, vesimelonia). Purista hedelmien päälle limen mehua tummumisen estämiseksi. Halutessasi voit ripotella joukkoon vaniljasokeria sekä kaataa lorauksen sitruslikööriä (esim. Triple Sec).

Hedelmäsalaatin kanssa voi tarjota esimerkiksi jotain alla olevista vaihtoehdoista:



SITRUSKERMAVAAHTO

2 dl kuohukermaa
vaniljasokeria tai oikeaa vaniljaa
tomusokeria
pieni loraus sitruslikööriä (esim. Triple Sec)


Vaahdota kerma ja lisää joukkoon vaniljasokeri, tomusokeri sekä loraus sitruslikööriä




MASCARPONE-VAAHTO

2 dl kuohukermaa
½-1 prk Mascarpone-tuorejuustoa (250g purkki)
vaniljasokeria tai oikeaa vaniljaa
tomusokeria
loraus sitruslikööriä (esim. Triple Sec)

Vaahdota kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljasokeri sekä tavallinen sokeri ja Mascarpone-juusto. Halutessasi voi laittaa joukkoon lorauksen sitruslikööriä.



VANILJAKASTIKE

6 dl täysmaitoa tai kerma-maitoa
1 vaniljatanko
6 kananmunan keltuaista
1/2 dl sokeria


1.Halkaise vaniljatanko pitkittäin. Kuumenna maito lähes kiehuvaksi vaniljatangon kera. Vatkaa sokeri ja keltuaiset paksuksi vaahdoksi.

2.Kaada puolet maidosta keltuaisseokseen koko ajan sekoittaen. Kaada maidon ja keltuaisen seos takaisin kattilaan samalla sekoittaen.

3.Pidä kattila miedolla lämmöllä ja sekoita koko ajan, kunnes seos alkaa selvästi paksuuntua. Siirrä sakea kastike pois liedeltä ja siivilöi kulhoon. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin. Valmista kastike hyvissä ajoin, jotta se on tarjoiltaessa todella kylmää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti