keskiviikko 15. syyskuuta 2010

RESTAURAN Ö

Osoite: Mere pst 6E, Tallinn

http://www.restoran-o.ee/
Kävimme tuossa taannoin Tallinnassa ja söimme perjantai-iltana illallisen Ravintola Ö:ssä, joka on käsittääkseni ainakin tänä vuonna (2009) – ellei useamminkin, valittu jonkun tahon mukaan Tallinnan parhaaksi ravintolaksi. Itse en pidä sitä ihan täyden kympin paikkana, vaan antaisin sille arvosanaksi jotain 8 ja 9 välillä (arvostelu asteikolla 4-10). Siitäkin huolimatta, että tuttavani jotka ovat syöneet siellä minua useammin, kehuvat paikkaa erittäin hyväksi.


Ulkonäöltään ravintola on tyylikäs, vaikkakaan ravintola ei sinällään erotu ulkoapäin juurikaan. Ravintolan kotisivuilta näkee kuvia ravintolasta sekä ravintolan hauskoista ja moderneista kattokruunuista. Itse suosittelen menemään ravintolaan ilta-aikaan sillä en usko tunnelman pääsevän oikeuksiinsa päiväaikaan.


Palvelu oli rauhallista, tyylikästä, eleetöntä ja meidän pöytäämme tarjoillut nuori mies osasi kyllä asiansa. Hän osasi kertoa ruoka-annoksista suomeksi ja englanniksi niitä asioita, joita kysyimme ja tiesi viineistä paljon.


Ruoka oli huolella ja ammattitaidolla tehtyä. Se oli suhteellisen suussa sulavaa. Annokset olivat pieniä, mutta tässä paikassa onkin tarkoitus edetä pitkän kaavan mukaan. Tänne ravintolaan ei kannata mennä syömään humalassa tai krapulassa, vaan silloin kun makuaistit ovat terävimmillään. Ruokailuun kannattaa myös varata aikaa.


Menu sisälsi:

- Ihan alkuun pöytään tuotiin ohuen ohuita ruislevästä tehtyjä chipsejä sekä punajuurikasvislientä, joka oli maukkaan makuista

- Alkuruoka: Crayfish soup with spring chicken and dark beer. Mielenkiintoinen makuyhdistelmä, joka ei ollut missään nimessä pahaa, mutta ei täydellistäkään. Harvemmin tulee yhdisteltyä rapua ja kanaa. En oikein osaa kuvailla tämän ruuan makuja, mutta kokeilemisen arvoinen silti. Arvosanaksi antaisin 8.- Pääruoka: Venison with onion marmalade tartlet and celeriac puree with blueberry sauce. Kypsyys lihassa oli juuri oikea ja sellerin makuinen puree oli suussa sulavaa. Lautasella olevia erilaisia makuja piti kaikkia maistella erikseen. Olisi ollut lähinnä ruoan raiskaamista hotkaista kaikki samalla kertaa suuhunsa. Arvosanaksi 9.
- Jälkiruoka: Curd cheese brulee with rhubarb sorbet and strawberries. Mun mielestä tässä jälkiruoassa ei ollut mitään erityisen hyvän makuista osiota. Syötävää se oli kyllä, mutta ei mitään herkkua. Missä mansikat? Arvosanaksi 7.- Erityismaininnan saa ravintolassa ruoan kanssa tarjoiltu vaalea sekä tumma leipä, jotka saavat minulta arvosanan 10.

- Mukavaa oli se, että yksityiskohtien eteen oli nähty vaivaa. Muun muassa voi tuotiin pöytään kivien päälle kauniisti pursotettuna


 
Suomen hintoihin verrattuna paikka on edullinen ruokien osalta, mutta viinit olivat yllättävän kalliita. Eivätkä ainakaan ne viinit, joita tarjoilija suositteli, olleet minun makuuni mitä parhaimpia.


Mutta kaiken kaikkiaan ihan kokeilemisen arvoinen paikka, jos arvostaa hyvää ja taidolla tehtyä ruokaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti