tiistai 14. syyskuuta 2010

TOMAATTTI-VUOHENJUUSTOKEITTO (pääruokana 2 hengelle, alkuruokana 4 hengelle)

700 g tomaatteja tai kuorittuja säilyketomaatteja
1 sipuli
2-4 valkosipulinkynttä
punaista tuorechiliä oman maun mukaan
tuorebasilikaa
tuoretimjamia
2 laakerinlehteä
2 rkl tomaattipyreetä tai –sosetta
2,5 dl kanalientä
1 dl kermaa / ranskankermaa
100 g vuohenjuustoa
1 rkl sokeria
suolaa ja mustapippuria myllystä
oliiviöljyä


1. Kuullota pieneksi silputut sipuli, valkosipuli ja chili kattilassa oliiviöljyssä

2. Lisää joukkoon pieneksi lohkotut tomaatit, joista on poistettu kanta sekä laakerinlehdet, silputtu basilika, timjami ja tomaattipyree/-sose

3. Mausta seos sokerilla, suolalla sekä mustapippurilla ja lisää kanaliemi. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja laske sen jälkeen lämpöä. Peitä kattila kannella ja anna kiehua hiljaa noin 15 minuuttia. Tämän jälkeen poista keitosta laakerinlehdet

4. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimella ja kaada keitto tiheän siivilän läpi

5. Kaada keitto uudestaan kattilaan, sekoita joukkoon kerma/ranskankerma ja kuumenna keitto

6. Sulata joukkoon vuohenjuusto ja tarvittaessa soseuta keittoa lisää

7. Tarkista keitosta maku ja lisää tarvittaessa joukkoon mausteita

8. Tarjoile keitto basilikan suikaleilla, krutongeilla tai esim. ranskankermalla/smetanalla/raejuustolla


Huom! Itse käytin 1/3 punaisesta chilipaprikasta eikä keitosta tullut liian tulista. Halutessasi voit jättää chilin ja /tai vuohenjuuston pois. Jos soseutat keiton kannellisessa tehosekoittimessa, anna keiton ensin jäähtyä, jotta kuumasta höyrystä aiheutuva paine ei roiskauta kuumaa keittoa päällesi

Tomaattikeiton reseptiä on mukailtu oman maun mukaisesti Kotikokki –kirjasarjan kirjasta ”Keitot” (Le Cordon Bleu)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti