keskiviikko 15. syyskuuta 2010

RAVINTOLA PULCINELLA (ITALIALAINEN)

Hämeenkatu 21, Lahti

http://www.pulcinella.fi/


Ehkä yksi parhaimmista italialaisista ruokaravintoloista, jossa olen Suomessa tai muualla maailmassa syönyt. Ruoka on kuulemma napolilaista omistajansa taustan mukaan. Kaikki muu henkilökunta oli italailaista, paitsi yksi suomalainen nuori naispuolinen tarjoilija, joka oli todella ystävällinen, mutta ei ehkä niin ammattitaitoinen kuin olisi pitänyt. Oletan, että tyttö oli vähän kokematon.


Tarjoilija ei esimerkiksi oma-aloitteisesti tajunnut tulla sanomaan esimerkiksi sitä, että tilaamaani jälkiruoka-annosta ei saanut. Tarjoilija toi nenäni eteen maukkaan makuisen jälkiruoka-annoksen, joka ei kuitenkaan ollut sitä mitä piti. Huomautin tästä tarjoilijaa, joka kyllä pahoitteli tilannetta.


Olin tilannut Dessert Alla Pulcinellaa, jonka piti koostua kaikista listalla näkyvistä jälkiruuista (napolinleivos, panna cotta, tiramisu ja coppa gelato). Todellisuudessa sain sorbettia, panna cottaa sekä jonkinlaisen joulukakun, joka oli tosin aika järjettömän kokoinen). Lisäksi tarjoilija ei osannut kertoa, mitä raaka-aineita jotkut ruokalajit pitivät sisällään, vaikkakin kävi kyllä selvittämässä asiaa keittiön puolella pyynnöstä.


Tästä huolimatta ravintolakokemukseni oli hyvä. Annokset olivat todella isot sekä maukkaat. Pelkästä alkuruoasta olisi jo tullut täyteen. Söin alkuruoaksi tuoreista yrteistä ja kermasta valmistettua zuppa dell’ ortoa, ystävän kanssa puoliksi bruschetta pomodoroa (paahtoleipää, tomaattikuutioita, oliiviöljyä, kapriksia, valkosipulia) ja pääruoaksi pasta del cortilea (kanaa, gorgonzolaa, sipulia, pinaattia, kermakastiketta, pastaa).


Hinnat olivat pääosin kohtuullisia. Liha-annokset olivat hiukan arvokkaampia. Paikka itsessään oli kodikkaan, siistin ja lämpöisen oloinen. Keittiön puolelta kuului, kuinka kokki lauloi italiaksi. Mikäpä sen aidompaa :)
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti