1 kananmuna per hlö
jokiravun pyrstöjä liemessä
kevytmajoneesia (saman verran kuin ketsuppia)
tavallista tai ketsuppia (saman verran kuin majoneesia)
chilijauhetta
ripaus maustepippuria
tilliä tai ruohosipulia
erilaisia salaatteja
1. Keitä kananmunat koviksi. Kuori kananmunat ja leikkaa ne kananmunaleikkurilla viipaleiksi
2. Tee majoneesista, ketsupista, maustepippurista ja chilijauheesta tahna. Mausta tahna pienellä tilkalla jokirapujen maustelientä. Tarkasta maku
3. Hienonna tilli/ruohosipuli sekä talouspaperilla kuivattuja jokiravun pyrstöjä ja sekoita ne tahnan joukkoon. Jätä osa jokiravun pyrstöistä hienontamatta, jotta voit käyttää niitä halutessasi koristeena tai toasteissa
4. Levitä tahnaa kananmunanviipaleille kerros kerrokselta kasaten kananmuna takaisin muotoonsa. Voit jättää alimmaisen kananmunaviipaleen käyttämättä, jotta torni pysyy paremmin pystyssä
5. Nosta viipaloitu ja täytetty kananmunatorni annoslautaselle salaattipedille ja koristella annoksen halutessasi tillillä tai ruohosipulilla. Tarjoile annos sitruuna- tai limeviipaleen kera alkupalana esim. pääsiäisenä tai brunssilla
Resepti on kehitelty Maku-lehden muna-anjovistornit salaattipetillä –reseptistä, jotka sopivat hyvin tarjottavaksi esim. vappuna: http://www.maku.fi/makuaskeleet/juhlat/article148823-1.html
KANAMUNAVENEITÄ JOKIRAPUTÄYTTEELLÄ
Katso ylläoleva resepti "MUNA-JOKIRAPUTORNIT SALAATTIPEDILLÄ", josta löydät tarkemman reseptin. Halutessasi voit myös puolittaa kovaksi keitetyt kananmunat veneiksi ja ottaa niistä keltuaiset pois muussaten ne tahnan joukkoon. Tämän jälkeen täytä valkuaiskupit tahnalla. Koristele kananmunaveneet kokonaisilla jokiravun pyrstöillä sekä tillillä tai ruohosipulilla.
JOKIRAPU TOAST
Katso ylläoleva resepti "MUNA-JOKIRAPUTORNIT SALAATTIPEDILLÄ", josta löydät tarkemman reseptin. Halutessasi voit muotoilla muotilla tai veitsellä paahtoleivästä haluamasi mallisia leipiä ja paahtaa ne leivänpaahtimessa ja asetella päälle tahnaa, jonka sekaan on sekoitettu myös kokonaisia jokiravunpyrstöjä. Näin tahnasta tulee täyteläisemmän näköistä.
Koristele toastit tillillä tai ruohosipulilla ja tarjoile ne sitruuna- tai limeviipaleiden sekä halutessasi keitettyjen kananmunalohkojen kera.
Tätä voisi pitää soveltuvin osin jonkinlaisena mukaeltuna versiona Tore Wretmanin kehittelemästä Toast Skågenista tai Helsingissä Ravintola Rivolissa tarjoiltavasta "Katkaraputoast Skagenista".
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti