keskiviikko 15. syyskuuta 2010

RAVINTOLA WEERUSKA

Mun mielestä ehkä Helsingin parhaita ruokaravintoloita osoitteessa Porvoonkatu 19, Hki. Olen käynyt ravintolassa useita kertoja ja jossa ruoka on ollut yleensä AINA hyvää, lukuunottamatta muutamaa kertaa, jolloin ruoka on ollut keskitasoa. Ruoka-annokset ovat isoja ja maukkaita. Ravintolasta saa ihan kunnon pihvejä ja muuta ”parempaa” ruokaa ala carte -listalta sekä Weeruskan kotiruoanomaisia klassikoita. Hienona puolena on vielä se, että dagen efteriä viettäviä ihmisiä ja tuhdin ruuan ystäviä on huomioitu omilla annoksilla, kuten ”Jäätävällä” ja ”Sikaniskalla”. Kalaruuat ovat myös erityisen maukkaita.


Weeruskan lounasvaihtoehdot ovat laajat ja perushintaiseen lounaaseen kuuluu salaattipöytä, itse tehty leipä, levite, keitto, itse pääruoka sekä mielestäni kahvi. Ja ainakin aikaisemmin viikonloppuisin tarjolla oli ala carten lisäksi myös suositusmenu.

Tiedän esim. että eräs julkisuudessa esiintynyt kokki käy säännöllisesti syömässä tässä ravintolassa, vaikka ei enää kulmilla asukaan. Ravintolaan siis tullaan syömään kauempaakin ja kiireisinä aikoina pöytävaraus on mielestäni paikallaan. Hinnat ovat normaalitasoa.


Ravintola on ulkonäöltään ihan perussiisti ruokaravintola. Ei mikään gourmet-paikka, mutta ei mikään räkäläkään. Sellainen lämminhenkisen oloinen samoin kuin ravintolan rennot tarjoilijat. Suosittelen tätä ravintolaa ehdottomasti ja uskallan antaa sille ***** tähteä.

http://www.weeruska.com/


Tällä kertaa söin alkuruoaksi etanoita, pääruoaksi Talonpojan broileria = kanaa, pekonia, lohkoperunoita ja cheddar-juustokastiketta, johon pyysin lisukkeeksi vähän aurajuustoa (vaihdoin kastikkeen) sekä jälkkäriksi maukasta mustikkapiirakkaa itsetehdyllä vaniljakastikkeella. Laittoivat vielä extrana ja ilmaiseksi jäätelöpallonkin siihen päälle.

1 kommentti:

  1. Naurattaa tuo kohta "yleensä AINA". Siis aina, mutta ei kuitenkaan ihan aina. Ja kyllä, lounaaseen kuuluu kahvi, vaikka se ei mielipidekysymys olekaan. Hienoa myöskin, että olet täsmentänyt broilerin olevan nimenomaan kanaa. Ehkä tämä saattaa tulla yllätyksenä joillekin. Itse antaisin ravintolalle kolme ***.

    Jos nyt ihan asiaakin. Mielestäni ruoan ja palvelun taso vaihtelee. Useimmiten olen lähtenyt ravintolasta hymyssä suin, mutta valitettavasti joskus myös huono maku suussa sekä ruoan että pelvelun suhteen. Weeruskaan on kuitenkin helppo mennä, joten joskus tulee käytyä useammankin kerran viikossa.

    VastaaPoista