tiistai 14. syyskuuta 2010

TIRAMISU (noin 6 annosta)

250 g mascarponejuustoa
2 keltuaista
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 valkuaista
Savoyard -keksejä (lady fingers)
noin 2-3 dl espressokahvia tai vahvaa tavallista kahvia
2-3 rkl Kahlua -kahvilikööriä tai muuta alkoholia (esim. kaakaolikööriä, Amarettoa, konjakkia, Marsalaa)
Kaakaojauhetta (tummaa, esim. Van Houten)


1) Sekoita jäähtyneen kahvin joukkoon Kahlua-likööri

2) Lado Savoyard-keksejä läpinäkyvän lasivuoan tai annosmaljojen pohjalle, kostuta keksit kahvilla

3) Vatkaa kananmunan valkuaiset kovaksi vaahdoksi

4) Vatkaa kananmunankeltuaiset, tomu- ja vaniljasokeri vaahdoksi

5) Sekoita varovasti keltuaisvaahto ja mascarponejuusto keskenään

6) Lisää lopuksi valkuaisvaahto joukkoon varovasti sekoittaen

7) Kaada seos keksikerroksen päälle. Halutessasi voit tehdä kahvilla kostutetuista kekseistä ja mascarponevaahdosta uuden kerroksen. Anna tiramisun maustua jääkaapissa vähintään muutama tunti ennen tarjoilua

8) Ripottele tiramisun päälle kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua sihdin läpi ja koristele tiramisu halutessasi esim. sitruunamelissan lehdillä, marjoilla tai suklaasta vuolluilla lastuilla



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti