perjantai 24. syyskuuta 2010

KAMPASIMPUKOITA JA PESTOPASTAA (2 hengelle)

8-10 kampasimpukkaa
300g tuorepinaattipastaa
100g vihreää pestoa
valkosipulia
aurinkokuivattuja tomaatteja
100g suolattuja cashew –pähkinöitä
tuorebasilikaa
sitruunaa
suolaa, valkopippurijauhetta

1. Paahda cashew –pähkinät kuumalla ja kuivalla paistinpannulla
2. Keitä tuorepasta kattilassa suolalla ”al dente”
3. Pilko valkosipuli pieneksi silpuksi ja kuullota silppu paistinpannulla öljyssä
4. Lisää paistinpannulle keitetty pasta ja sekoita muutamai ruokalusikallinen pestoa joukkoon
5. Lisää pieneksi silputut aurinkokuivatut tomaatit ja paahdetut cashew –pähkinät paistinpannulle pastan joukkoon sekä lopuksi silputtu tuorebasilika. Tarvittaessa voit ripotella suolaa pastan joukkoon
6. Kuivaa kampasimpukat talouspaperilla ja purista niiden päälle sitruunamehua
7. Mausta kampasimpukat suolalla sekä valkopippurijauheella
8. Levitä kampasimpukoiden päälle loput pestot
9. Paista kampasimpukat kuumalla paistinpannulla öljyssä noin minuutin verran (tai hiukan alle) peri puoli
10. Tarjoile kampasimpukat heti paistamisen jälkeen pestopastan kera

2 kommenttia:

  1. wau, vähänks sulla on hieno blogi!

    huomasin, että olet käynyt dubrovnikissa, mekin käytiin siellä vuoden 2008 keväällä. olen vähän heikkona kroatiaan muutenkin... http://liisamarja.blogspot.com/2009/02/happyland.html

    VastaaPoista
  2. Wau! Sä oot mun blogin eka kommentoija :)

    Mulla on tää blogi vasta alkuvaiheessa ja mulla on vielä jotain vanhoja juttuja, joita tulen siirtämään tänne, muun muassa vähän yli 50 ruokareseptiä.

    Lisäksi tämän blogin ulkonäkö kaipaa päivitystä. Täytyy yrittää muokata siitä sellainen, että sitä on helppo lukea. Tämän blogin pitäminen on mulle vähän vierasta ja harjoittelen vasta noita toimintoja.

    Kävinkin jo vilkaisemassa sun blogia, kun kuulin siitä. Blogisi vaikutti kivalta. Täytyneen tutustua siihen paremmin ajan kanssa.

    P.S. Kroatia ja Dubrovnikin vanhakaupunki ovat kauniita paikkoja. Tykästyin niihin kovasti.

    VastaaPoista