keskiviikko 15. syyskuuta 2010

JAUHELIHA-MAKARONILAATIKKOA PEKONILLA

400g naudan paistijauhelihaa
170g pekonia
1 sipuli
valkosipulia
oliiviöljyä
300-400g makaronia (kuivaa)
4dl ruokakermaa (tai maitoa)
½ pkt Koskenlaskijan paprikasulatejuustoa
2 kananmunaa (3 munaa, jos käytät maitoa)
tomaattia
juustoraastetta
ketsuppia
mustapippurirouhetta, jauhelihamaustetta, paprikajauhetta, basilikaa, meiramia, suolaa


1. Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä

2. Kuullota silputtu sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä

3. Lisää kuullotetun sipulin joukkoon pieniksi suikaloitu pekonisilppu ja paista hetki

4. Lisää joukkoon jauheliha ja mausta seos ketsupilla sekä mausteilla

5. Sulata kattilassa paprikasulatejuusto kerman joukkoon ja vatkaa lopuksi sekaan kaksi kananmunaa

6. Sekoita keitetty makaroni ja jauheliha-pekoniseos keskenään ja kaada seoksesta noin puolet öljyllä voideltuun uunivuokaan ja laita sekaan siivuiksi leikattuja tomaatteja

7. Kaada seoksen päälle juustoista kermaseosta ja ripottele päälle kerros juustoraastetta

8. Laita vuokaan uusi kerros makaroni-jauheliha-pekoniseosta, tomaatteja, juustoista kermaseosta sekä juustoraastetta. Paista uunissa 175 asteessa noin 30-45 minuuttia


*Tässä peruskotiruokaa eli makaronilaatikkoa jääkaapista löytyneistä aineksista. Tähän makaronilaatikkoon sopii hyvin joukkoon sinihomejuusto sekä tuorebasilika.


3 kommenttia:

  1. Tätä meillä on syöty muutaman kerran! :)

    En ainakaan vielä bongannut blogistasi niitä reseptejä, joita olen sulta lainannut. Mutta käyn linkittämässä vaikkapa sun blogisi etusivun niihin ruokiin omassa blogissani, jotka ovat sulta lähtöisin. Eli kunnia sille, jolle se kuuluu :)

    VastaaPoista
  2. No eipä toi nyt niin tarkkaa ole. Mullakin on täällä monia reseptejä, joiden alkuperää en ole huomannut ottaa ylös tai laittaa esille ja nyt jälkikäteen niitä on mahdotonta enää muistaa. Eikä näitä reseptejä ole pantattavaksi tarkoitettu. Pääasia on, että ruoka maistuu!

    VastaaPoista
  3. Sulla kuitenkin on niin monia herkkureseptejä, että mielelläni mä vähän mainostan sun blogiasi samalla, jos vaan blogin linja yhtä herkullisena jatkuu ;)

    VastaaPoista