tiistai 14. syyskuuta 2010

AURINKOKUIVATULLA TOMAATILLA TÄYTETTY VALKOSIPULINEN BROILERIN RINTAFILE PEKONIIN KÄÄRITTYNÄ

1 kpl /hlö broilerin rintafileitä
2-3 pekonisiivua /hlö
Aurinkokuivattuja tomaatteja
Punaista pestoa
Valkosipulista tuorejuustoa, esim. Toves Gourment (suomalaista valkosipulista maalaisjuustoa) tai Pikku Sisko
Tuorebasilikaa
Paprikajauhetta ja mustapippuria myllystä
(Halutessa valkosipulimurskaa)


1. Tee pieneksi silputuista aurinkokuivatuista tomaateista, punaisesta pestosta ja valkosipulisesta tuorejuustosta tanha. Revi tuorebasilika pieneksi silpuksi. Halutessasi voi lisätä tahnan joukkoon valkosipulimurskaa, jos tuorejuustossa ei maistu tarpeeksi valkosipuli

2. Tee broilerin rintafileisiin veitsellä viilto niin, että fileiden kylkeen muodostuu tasku. Täytä taskut tahnalla ja ripottele päälle tuoretta basilikaa. Basilikan voi sekoittaa myös tahnan joukkoon. Halutessasi voit sulkea fileet cocktail-tikuilla, jotta täyte ei pursua ulos

3. Kääri rintafileiden ympärille pekonisiivut ja ripottele päälle paprikajauhetta sekä mustapippuria myllystä

4. Paista broilerin rintafileitä paistinpannulla öljyssä nopeasti sen verran, että fileiden pinta saa kauniin värin. Tämän jälkeen laita fileet uuniin 200 asteeseen noin 15 minuutiksi. Tarjoile esimerkiksi neljän juuston risoton kera

Lähde: Tämä resepti on itse kehitelty netistä löytyneitä reseptejä mukaillen.



RISOTTO NELJÄN JUUSTON KERA (risotto ai quattro formanggi, 6 hengelle)

1 litra kasvislientä (esim. 1 litra vettä ja 3 kasvisliemikuutiota)
40 g suolatonta voita
1 hienoksi pilkottu sipuli
350-400 g avorioriisiä
2 dl kuivaa valkoviiniä
55 g murennettua gorgonzolajuustoa
55 g vastaraastettua taleggiojuustoa
55 g fontinajuustoa (vaihtoehtoisesti käy esim. appeneller)
55 g parmesaanijuustoa
mustapippurijauhetta tai mustapippuria myllystä
4 rkl persiljasilppua


1. Tee kasviliemi, pilko sipuli ja persilja pieneksi silpuksi, raasta ja murusta juustot

2. Sulata voi toisessa isossa paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sipuli ja kuullota miedolla lämmöllä ajoittain sekoittaen, kunnes se on pehmennyt. Lisää riisi ja keitä jatkuvasti sekoittaen 2-3 minuuttia, kunnes kaikki jyvät ovat rasvan peittämiä ja kiiltäviä

3. Lisää viini ja keitä jatkuvasti sekoittaen, kunnes se on kokonaan haihtunut. Lisää kauhallinen kuumaa lientä ja keitä jatkuvasti sekoittaen, kunnes kaikki liemi on haihtunut. Jatka keittämistä, sekoittamista ja liemen lisäämistä kauhallinen kerrallaan noin 20 minuuttia tai kunnes riisi on pehmeää ja neste on imeytynyt

4. Ota kattila pois levyltä ja sekoita joukkoon raastettu/murustettu gorgonzola, taleggio, fontina ja noin neljännes parmesaanista ja sulata ne. Mausta maun mukaan mustapippurilla. Sekoita joukkoon persiljasilppu. Laita risotto lämmitetylle vadille, ripottele päälle loppu parmesaani-juusto/ persilja ja tarjoile heti


*Kokin vihje: Italiassa sanotaan, että täydellisen kermaisen risoton tulisi hieman takertua kattilan pohjaan. On kuitenkin tärkeää käyttää paksupohjaista kattilaa, jotta riisi ei tartu kiinni ja pala

**Tämä on tuhti primo (= ensimmäinen), jonka voisi tarjoilla juhlatilanteissa päivällisellä tai vieraille. Taleggio ja fontina ovat maukkaita sulavia juustoja, jotka antavat ruualle kermaisen koostumuksen


Lähde: Maailman ruokia – Italia (Linda Doeser)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti