keskiviikko 15. syyskuuta 2010

RAVINTOLA RIVOLI (ITALIALAINEN)

Albertinkatu 38, Helsinki

http://www.rivolirestaurants.fi/


Käytiin juhlimassa serkun synttäreitä Ravintola Rivolissa ja täytyy kyllä kehua paikkaa. Ruoka oli hyvää ja tasalaatuista koko porukalla. Pääsin siis maistelemaan myös muiden annoksia. Myös annosten ulkonäön eteen oli nähty vaivaa.

En itse ole mikään merenelävien suurin fani, vaikka niitä syönkin. Täytyy kuitenkin sanoa, että muiden annoksissa olleet merenelävät olivat todella meheviä ja hyviä. Toisaalta Rivolin puoli onkin enemmän painottunut kala- ja äyriäisruokiin, kun taas vieressä oleva – samaa firmaa oleva Rivoletton puoli on italialainen trattoria.

Itse söin alkuruoaksi maistuvaa riimihärkäcarpacciota ja loimutettua vuohenjuustoa. Varsinkin vuohenjuusto oli aivan ihanasti valmistettua.
 
   
Pääruoaksi söin gratinoitua kananpojanrintaa, parmesankastiketta ja risottoa verdeä, jotka olivat myös maistuvan makuisia. Kana oli sopivan mehevää, ei liian kuivaksi paistettua. Risotossa oli myös makua, vaikka alkuun pelkäsin, että se olisi saattanut olla liian vetisen makuista. Kastike oli myös hyvää.

Jälkiruoaksi söin passionhedelmäistä kookos-pannacotta. Se oli raikkaan makuista, joskin kookos ei tullut erityisesti esille.
Mielestäni Rivolin hinnat ovat aavistuksen korkeammat kuin perusravintoloissa, mutta ruoka oli sen verran hyvää, että maksoin mielelläni ruuista sen, mitä pyydettiin ja annoin kaupanpäällisiksi vielä tippiäkin hyvästä palvelusta. Mukavaa oli myös se, että saimme tehdä tilauksia myös Rivoletton-ruokalistasta.

Palvelu oli myös erinomaista ja joustavaa. Huomion kiinnitti se, että tarjoilijat olivat iäkkäämpiä rouvia. Se näkyi palvelussa mukavana rauhallisuutena, asiallisuutena, arvokkaan oloisena käytöksenä ja siten, ettei henkilökunta ollut koko ajan esillä. He olivat sopivasti siellä taustalla ja tarpeen mukaan tulivat ottamaan tilauksia vastaan. He myös vastasivat mukavasti esittämiini kysymyksiin ruoan suhteen ja jos eivät tienneet jotain, niin he ottivat selville.

Ravintolan ulkoiset puitteet ovat ihan siistit ja jollain tapaa jopa juhlavat, mutta aavistuksen vanhahtavat. Ravintolan sisustus tuo mieleen 80-luvun esimerkiksi lasisten kukan mallisten valaisimien suhteen. Myös peileissä ja sohvissa olevat kukkakuviot tuovat saman fiiliksen. Juhlavuutta ravintolaan toi valkoiset kangasliinat ja servetit, tuoreet kukat sekä kynttilät.

Ravintolan naistenhuoneessa huomaa sen, että paikkaa on yritetty tehdä hienoksi esim. siten, että siellä on laitettu asiakkaille esille käsipyyhkeitä. Toisaalta siellä myös huomaa kulumisen merkkejä ja sen, että esimerkiksi ovenpieliä ei ole maalannut ammattilainen, sillä sitä maalia löytyy myös kaakeleista. Paikan ulkoisessa habituksesssa näkyy siis kulumisen merkkejä, joskaan se ei kuitenkaan ole häiritsevää. Jos paikkaa lähtisi remontoimaan nykyaikaisemmaksi, niin ravintolasta voisi hävitä sen oma tunnelma.


Tässä vielä kuvia muiden annoksista:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti