keskiviikko 15. syyskuuta 2010

RAVINTOLA PELMENIT (VENÄLÄINEN)

Hesarin Nyt -liitteessä oli aikoinaan juttua Helsingissä, osoitteessa Kustaankatu 7 sijaitsevasta venäläisestä Pelmenit -ravintolasta ja sen johdosta kävin testaamassa tuon pienen, arkisen ja kotoisan oloisen ravintolan. Sieltä löytyy mäntyistä tavisruokapöytää, ryijyjä, pikkutauluja, jukeboxi ja kirjoja. Tiskin takana ei ollut varsinaista ravintolakeittiötä, vaan ennemminkin sitä saattoi kutsua tavalliseksi kerrostalokeittiöksi sähköliesineen. Vähän sotkuista oli, mutta ei niin paljoa että olisin kääntynyt kannoillani, sillä en ole turhan herkkä moiselle.
Ravintolanpitäjä kertoi, että heillä on yleensä päivittäin tarjolla mm. pelmeneitä, blinejä, borssikeittoa, seljankaa, täytettyjä ohukaisia sekä suomalaisia ruokavaihtoehtoja. Tällä kertaa siellä oli ainoastaan pelmenejä, joista olin haaveillut koko päivän. Ja kyllä ne olivat hyviä.

Pelmenit (20kpl) tarjoiltiin smetanan, voin, puolukoiden ja aavistuksen tulisen tahnan kera, minkä nimeä en muista. Annos maksoi tuolloin viisi euroa (muoks: nykyään taitaa olla 9 euroa / 06.02.2011) ja siitä olisi tullut varmaan sopivasti täyteen, mutta minäpä ahnehdin niitä kaksi annosta mukaan, joiden syömisen jälkeen olo oli aika ähky. Pelmenien ulkonäkö ei ole kovin houkutteleva, mutta maku korvaa kaiken.

Mukavaa vaihtelua tämän alueen pitserioiden ja kebap -paikkojen joukossa. Eli ei todellakaan mikään sisustussuunnittelijan luoma gourmet -paikka, johon haluaisin iltaa istumaan, mutta hyvä take away -vaihtoehto, jossa on kiva käydä syömässä kotoisasti pelmenien lisäksi seljankaa, borssikeittoa, täytettyjä lettuja, karjanlanpaistia tai muutamia muita listalla olevia ruokia.

Avoinna ti-pe klo 9-22, la ja su klo 11-22 (ei käsittääkseni maanantaisin auki, vaikka Nyt -liite niin väittääkin). Osoite: Kustaankatu 7. Puh. 050-5582647 <-- Näihin tietoihin kannattaa suhtautua varauksella, sillä ne ovat saattaneet muuttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti