keskiviikko 15. syyskuuta 2010

RAVINTOLA GROTESK

Ludvikinkatu 10, Helsinki.

http://www.grotesk.fi/


Ravintolan ulkonäkö on päällisin puolin tyylikäs. Itse salissa kalusteet ja värit ovat hyvä ja yleisilme moderni, mutta esim. wc-tiloista huomasi sen, että ravintolaremppa on tehty itse nopeasti ja vasemmalla kädellä. Wc:ssä oli huomioitu asiakkaat mukavasti esim. siltä osin, että esille oli laitettu hammastikkuja sekä ravintolan käyntikortteja. Toisaalta sitä tyylikästä tunnelmaa pilasi se, että nestesaippuat ovat normaaleissa kaupan pulloissa, kun saippua olisi voitu laittaa nätimpiikin pulloihin tai saippuatelineisiin.


Palvelu oli ihan asiantuntevaa ja huomasi, että meidän pöydässä tarjoillut henkilö oli saanut koulutuksen hommaansa. Tosin olisin toivonut henkilökunnan puolelta enemmän rentoutta sekä hymyä suupieleen. Palvelusta annan arvosanaksi 8.


Annosten ulkonäöstä annan täyden kympin, mutta ruoasta en. Paitsi risotosta, jota oli pääruoassa. Itse söin alkuun limellä ja korianterilla maustettuja simpukoita, mutta täytyy todeta, että keitinliemi oli vähän mautonta ja suolatonta. Lisäksi se, ettei annoksen kanssa tuotu pöytään käsien pyyhkimiseen tarkoitettuja kosteuspyyhkeitä, antoi miinusta. Oli vähän ikävää, kun kädet olivat tahmeana ja niitä joutui pyyhkimään kangasservettiin.


Pääruoaksi söin poron osso buccoa à la Grotesk, sahramirisottoa ja rosmariinivaahtoa. Liha oli sopivan pehmeää, mehukasta ja liha irtosi hyvin luusta, mutta maku oli mauton ja suolaton. Olisin myös toivonut, että luunsirut ja kalvot olisi poistettu ennen tarjolle tuontia paremmin. Sahramirisotto oli täydellistä ja muukin lautasella oleva ruoka maistui.


Jälkiruoaksi otin tyrni-suklaaburgerin tyrnisorbetin kera. Annos oli tosi hauskan näköinen ka idea oli kiva. Hampurilaispaperitaskun välissä oli hampurilainen, jossa sämpylä oli tehty marengista. Niiden sisällä oli salaatinlehti, joka oli ilmeisesti marinoitu jollain tavoin. Lisäksi sisällä oli tyrnistä tehtyä kastiketta, mansikkaa sekä ihanan makuista suklaata. Hampurilaisen vieressä lautasella oli tyrnisorbettia. Annos oli ihan syötävä, mutta ei mikään täydellinen. Mielestäni maut eivät oikein sopineet yksiin.


Annan ruoasta arvosanaksi 8 ja ruokien ulkonäöstä 10.


Baarin puoli oli ihan kiva, vaikka ei ehkä ihan minun paikkani. Tyylikäs ulkonäkö tyylikkäille ihmisille sekä kivaa taustamusaa DJ:n kera. Mutta ei sellainen paikka, jossa viettäisin koko illan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti