tiistai 14. syyskuuta 2010

NACHOLAUTANEN ja -VUOKA (GUACAMOLEN CHEDDAR-JUUSTOKASTIKKEEN JA TOMAATTISALSAN KERA)

GUACAMOLE


2 kypsää avokadoa
1-2 tomaattia
puolikas silputtu sipuli
1-2 hienonettua valkosipulin kynttä
½ - 1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 limen mehu
1 tl tuoretta chiliä (tai 1/2 tl chilimausteseosta)
tuorekorianteria
1-2 tl öljyä
pieni loraus kermaa


1. Kalttaa tomaatit. Tee molempiin päihin ristiviillot ja kasta ne kiehuvaan veteen, jolloin tomaatin kuori on helppo irrottaa. leikkaa tomaatti kuutioiksi

2. Halkaise avokadot ja poista kivet. Koverra hedelmäliha kuorista lusikalla

3. Silppua chili, sipuli, valkosipuli ja korianteri pieneksi

4. Laita tomaatti, avocadot, chilit, sipuli, valkosipuli, korianteri, limen mehu sekä mausteet kulhoon ja sekoita tehosekoittimessa tai sauvavatkaimella samettisen pehmeäksi soseeksi

5. Sekoita halutessasi soseen joukkoon öljyä sekä loraus kermaa



CHEDDARJUUSTOKASTIKE

200 g cheddar-juustoviipaleita
Kermaa tai maitoa

1. Silppua juustoviipaleet pieniksi paloiksi

2. Lisää juuston päälle kermaa tai maitoa (kastikkeen ohentamisen)

3. Sulata juusto nesteen kera kattilassa tai paistinpannulla ja sekoita kastike juuston sulaessa tasaiseksi kastikkeeksi

P.S. Ennen kuin kukaan tulee kertomaan, että Cheddarin tulee olla aitoa, niin minä ilmoitan, että pidän enemmän näistä sulatejuustoviipaleista :)



TOMAATTISALSA

5 pientä tomaattia
½ sipuli
valkosipulia
korianteria
1 limen mehu
suolaa ja mustapippuria myllystä
ripaus sokeria

1. Silppua tomaatti sekä sipuli pieniksi kuutioiksi ja valkosipuli sekä korianteri hienoksi

2. Purista joukkoon limen mehu. Mausta salsa suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Anna salsan seistä ja mehustua jääkaapissa ennen tarjoilua muutama tunti tai yön yli

P.S. Tätä salsaa tarjottiin Meksikossa joka ravintolassa



NACHO-VUOKA (noin 2 hengelle)

200 g nacho –lastuja
200 g Mexican Chili Beans –papukastiketta (Casa Fiesta)
cheddarjuustokastiketta
jalopenoviipaleita
juustoraastetta


1. Laita öljyttyyn uunivuokaan tai uunipellile leivinpaperin päälle ohut kerros nacho -lastuja. Laita lastujen päälle papu- ja cheddarjuustokastiketta, jalopenoviipaleita sekä juustoraastetta. Paista uunissa 225 asteessa noin 5-7 minuuttia tai niin pitkään, että juustoraaste sulaa.

2. Syö lämpöisenä. Halutessasi voit lorauttaa päälle ohuelti tavallista tai ranskankermaa



NACHO –LAUTANEN

nacho -lastuja
guacamolea
tomaattisalsaa
cheddaruustokastiketta


1. Levitä lautaselle guacamole, painele nacho -lastut guacamolen päälle, levitä cheddajuustokastike nachojen päälle ja ripottele tomaattisalsa päälle



Kuvassa: Alarivissä vasemmalla nacholautanen ja oikealla nachovuokaa. Ylärivissä vasemmalta: guacamolea, tomaattisalsaa ja cheddarjuustokastiketta:
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti