keskiviikko 15. syyskuuta 2010

KAALILAATIKKO (noin 6 hengelle)

1 dl puuroriisiä tai ohrasuurimoita (+ vettä keittämiseen)
1-2 sipulia
valkosipulia
800 g valkokaalia
400 g jauhelihaa (nautaa tai lammasta)
öljyä
3 rkl siirappia
3-4 rkl ketsuppia
valkopippuria, meiramia, basilikaa, sipuli- ja valkosipulijauhetta, suolaa
4,5 dl vahvahkoa lihalientä (tai 2,5 dl lihalientä ja 2 dl kermaa)
2 kananmunaa
1 rkl vaaleaa soijakastiketta
voita
korppujauhoja


1. Laita riisi kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Paista jauheliha ja mausta se mausteilla sekä ketsupilla

2. Kuullota silputtu sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää joukkoon kaalisuikaleet ja kuullota niitä hetki. Voit kuullottaa kaalit kahdessa erässä. Sekoita siirappi kuullotetun kaalin joukkoon

3. Sekoita kypsä riisi, paistettu jauheliha sekä kuullotettu sipuli-kaaliseos keskenään ja kaada seos voideltuun uunivuokaan

4. Vatkaa kananmunat rikki, sekoita joukkoon lihaliemi (+ halutessasi kerma) sekä soijakastike ja kaada neste vuokaan kaali-jauheliha-riisiseoksen päälle

5. Ripottele korppujauho ja laita muutama voinokare seoksen päälle. Hauduta kaalilaatikkoa uunissa 175 asteessa noin 1,5-2 h


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti