keskiviikko 15. syyskuuta 2010

RAVINTOLA TRE VIET (VIETNAMILAINEN)

Kävin tuossa taannoin syömässä ensimmäistä kertaa vietnamilaista ruokaa Helsingissä Tre Viet -ravintolassa Itäkeskuksen Hansasillalla. Ravintola on ensimmäinen vietnamilainen Helsingissä ja kokkikin on kuulemma ihka aito vietnamilainen (kuten muukin henkilökunta).


Ravintola oli siisti ja palvelu erittäin ystävällistä. Tarjoilijana ollut nuori mies kertoi minulle tosi kattavasti vietnamilaisesta ruokakulttuurista ja Vietnamista, kun kyselin häneltä kaikkea. Vaikutuksen teki se, että ravintolan astioihin oli painettu ravintolan nimi, joka kertoo mielestäni siitä, että he ovat tosissaan. Myös ravintolan sisustus oli ihan kiva ja siellä oli mukavia yksityiskohtia. Ravintola ei ollut hieno-hieno, mutta erittäin miellyttävä.


Kyselin myös, että järjestävätkö he kokkauskursseja, mutta ainakaan vielä sellaisia ei ole, vaikka he ovat tätäkin vaihtoehtoa miettineet. Ruoka-annosten hinnat olivat mielestäni keskitasoa ja ne olivat laatuun nähden ihan hyvät.


Outoa oli ehkä se, että vietnamilaisen menun rinnalle oli jätetty eurooppalainen menu eli varmaan sama, mikä tässä paikassa oli silloin, kun ravintola oli vielä toinen nimeltään ja omistajiltaan. Ravintolassa on ala carte -menu ja päivittäin jotkut annokset ovat tarjouksessa. Joitakin annoksia saa vain tiettyinä päivinä. Mielestäni menu oli aika laaja ja erilaisia vaihtoehtoja oli paljon.


Ehkä ainoa ”negatiivinen” asia oli se, että ravintola on kauppakeskuksen yhteydessä, sillä siitä tulee mieleen sellainen ravintola, jossa pistäydytään syömässä vain ostosten välissä, mutta johon ei mennä istumaan iltaa mukavalla seurueella. Itse kaipaisin enemmän tällaista iltaistumiseen painottuvaa vietnamilaista ravintolaa.


Ruoka oli maukasta ja pidin siitä, että makuja ei oltu piilotettu liian tulisuuden alle. Tulisuutta oli, mutta ei niin paljon kuin esim. thaimaalaisessa ruuassa, josta pidän myös valtavasti. Mielestäni vietnamilaisen ruuan makuhaitari on tämän ja aiempien kokemusteni valossa melko laaja. Olen syönyt vietnamilaista aiemmin Thaimaassa ja Indonesiassa, mutta ruoka ei kyllä ole ollut noissa paikoissa niin hyvää, kuin mitä tämä eilinen oli. Voisin kuitenkin kuvitella, että esim. jotkut nuudelikeitot ja sen sellaiset voisivat olla hiukan mauttomampia kuin mitä thaimaalaisessa keittiössä. Joku haluaa varmaan, että vertailen thaimaalaista ja vietnamilaista ruokaa. Mun mielestä maut ovat erilaisia eikä suoraan verrannollisia keskenään. Molemmat ovat hyviä, mutta tarvitsisin vietnamilaisesta enemmän kokemuksia, jotta voisin vertailla enemmän ja valita paremman. Aion ehdottomasti mennä tuonne ravintolaan uudestaankin ja suosittelen sitä myös muille.


Tässä ravintolan nettisivut, jotka eivät vielä toimi kunnolla: http://www.treviet.fi/


Alkuruuaksi otin friteerattua maissia (ngo chien), joka oli aika namin makuista:

Pääruuaksi otin ”luc lac” –paistettua naudanlihaa sipulin, paprikan, chilin ja valkosipulin kera. Ruokalistan mukaan annoksessa olisi pitänyt olla porkkanaakin, mutta puuttuminen ei haitannut makuhermoja. Tai no olihan sitä koristeena... Ruoka oli hyvää ja maistuvaa:


Jälkiruokana söin tällaista kookosmaidosta ja riisijauhosta tehtyä makeaa ja lämmintä keittoa. Tai ainakin näin ymmärsin tarjoilijan puheista jälkiruuan sisällön. Tätä syödään kuulemma myös kylmänä. Kyllä sitä söi, mutta se ei ollut mitään ihmeellistä. Näytti ja maistui makealle ja tosi ohuelle riisivellille. En huomannut ottaa ylös jälkiruuan nimeä, mutta muistaakseni se alkoi che –alkuisesti. Googlettamalla löysin jälkiruuan Chè Chuối, joka näyttää muuten samalta, mutta omassa jälkiruuassani ei ollut banaania. Käsitykseni mukaan Vietnamissa ei ole sen ihmeempää jälkiruokakulttuuria:

Linkkejä Vietnam –aiheisille ruokasivustoille:

http://www.keittotaito.com/vietnamilainen_keittio.html

http://www.kepa.fi/kumppani/arkisto/2004_1/3423

http://xuvn.com/foodofvietnam/index.htm

http://www.vietnamese-recipes.com/vi...rts-drinks.php

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti