tiistai 14. syyskuuta 2010

TOMAATTI-PARSAVUOKA (noin 2-4 hengelle)

0,5 kg vihreää parsaa
1 sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
1 rkl öljyä
6 tomaattia
nippu basilikaa
suolaa, mustapippuria myllystä, valkosipuli- ja sipulijauhetta
1-2tl sokeria
200 g mozzarellajuustoa
(voita)


• Huuhtele tuoreet parsat. Leikkaa pois kova tyviosa. Kuori kuorimaveitsellä alin kolmannes parsan tyvestä. Laita parsat laakeaan kattilaan kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen ja keitä ilman kantta viisi minuuttia. Valuta parsat

• Kalttaa tomaatit, poista tomaatin kannat ja leikkaa tomaatit kuutioiksi

• Kuullota silputtu sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä paistinpannulla

• Lisää tomaattikuutiot kuullotettujen sipulien joukkoon ja hauduta hetken aikaa ilman kantta, jotta enin neste haihtuu

• Lisää joukkoon hienonnettu basilika, sokeri ja muut mausteet (mausteita voi käyttää reippaasti, sillä tomaattikastike on muuten aika vetisen makuistai)

• Asettele valutetut parsat öljyttyyn uunivuokaan. Halutessasi voit laittaa voita parsan nuppujen päälle. Kaada päälle tomaattikastike ja peitä juustoviipaleilla. Kypsennä vuokaa 200- asteisessa uunissa noin 15 minuuttia


Alkuperäinen resepti: http://www.kasvikset.fi/Suomeksi/Asiakkaille/Kauden_kasvis/Parsa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti