torstai 30. syyskuuta 2010

KOOKOS-KANAKEITTO (noin 4 hengelle)

250g broilerisuikaleita tai broilerin rintafileetä (pieniksi suikaleiksi leikattuna)
½-1 sipuli
valkosipulia
öljyä
6-7dl vettä
2 liemikuutiota (kasvis- tai/ja kana-)
1tlk tomaattimurskaa
2dl pastaa
1-2dl maissia (pakaste- tai säilyke-)
1 punainen paprika kuutioina
1 porkkana suikaleina
2dl kookoskermaa
currya, paprikajauhetta, mustapippurirouhetta, suolaa
tuorebasilikaa
(juoksevaa hunajaa/sokeria)

1. Kuullota kattilassa sipulikuutiot ja valkosipulisilppu öljyn kera
2. Lisää joukkoon kanasuikaleet, paista ja mausta ne
3. Lisää vesi, liemikuutiot ja tomaattimurska. Anna kiehahtaa
4. Lisää joukkoon pasta sekä kasvikset ja keitä niitä kypsäksi noin 10-15 minuutin ajan
5. Kaada joukkoon kookoskerma ja tarkista maku. Lisää mausteita tarvittaessa. Halutessasi voit lisätä joukkoon noin ruokalusikallisen verran juoksevaa hunajaa tai sokeria ripaus
6. Lisää tuorebasilika ja tarjoile

(tähän keittoon voisi sopia joukkoon myös esim. lime, sitruunaruoho tai/ja thai-basilika)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti