keskiviikko 15. syyskuuta 2010

RAVINTOLA PREGO (ITALIALAINEN)

Ulkonäöllisesti paikka näytti sellaiselta, johon ei mennä syömään romanttisesti ja istumaan iltaa, vaan lähinnä juuri siltä, miten he itseään mainostavatkin: ”Fast & Fresh Italien Kitchen”. Ravintola siis näytti jollain tavalla enemmän pikaruokapaikalta kuin illanistujaispaikalta.


Tarjoilu oli ihan hyvää, siitä ei ole moitteen sanaa ja tarjoilija osasi kertoa minulle, miten ruuat oli valmistettu ja mitä raaka-aineita niissä oli käytetty. Söin ravintolassa alku-, pää- ja jälkiruuan ja aikaa kului noin 1,5h. Olin yksin syömässä ja tarkoitus ei ollut jäädä ravintolaan istumaan, vaan syödä ja lähteä pois. Loppua kohden tarjoilu hidastui, kun ravintolaan saapui enemmän ihmisiä.


Ruokalistalla oli mielenkiintoisen oloisia vaihtoehtoja varsinkin pääruuissa. Pääruuat koostuivat pastaruuista, muutamasta risotosta sekä pakollisista lintu-, liha- ja kalaruuista. Itse päätin syödä pääruuaksi risottoa, koska sitä saa niin harvoista ravintoloista.


Söin alkuruuaksi antipastolautasen, joka oli hyvänmakuinen. Tosin sen kokoaminen ei vaadi kokilta suurta osaamista, koska lähestulkoon kaikki siinä olevat raaka-aineet ovat ”valmiita”. Tai no sellainen kasvishässäkkä vaatii jo vähän kokkaamista, mikä oli kupissa siinä lautasen keskellä. Ennen alkuruokaa pöytään tuotiin tarjolle talon omaa focaccia –leipää paperipussissa, joka oli hyvänmakuista.


Pääruuaksi söin risottoa kanalla, paprikalla ja vuohenjuustolla. Valitettavasti jouduin pettymään tähän mauttomaan, riisipuuromaiseen risottoon. Riisit olivat kypsyneet mielestäni liikaa ja vuohenjuustoa oli liian vähän. Jos sitä olisi ollut enemmän, olisi maku parantunut huomattavasti. Kokonsa puolesta annos oli isohko.


Jälkiruuaksi otin mascarpone-moussea mansikoilla, amarettokekseilläja vadelma-melballa, joka oli mielestäni maukkaan makuista. Tosin en oikein välitä amarettokeksien mausta, mutta se ei ollut kokin vika. Muuten jälkiruoka oli ihan hyvää.


Minusta Prego on enemmän sellainen lounaspaikan oloinen ravintola tai paikka, johon voi mennä ruokailemaan shoppailun lomassa. Montakohan tähteä ravintolalle antaisi… Hmmm... 2½ tai 3.

Prego sijaitsee: Fabianinkatu 16, Helsinki

http://www.ristoranteprego.com/Ei kommentteja:

Lähetä kommentti