tiistai 14. syyskuuta 2010

VALKOSUKLAINEN PANNACOTTA JA VADELMAKARAMELLI (4 hengelle)

Valkosuklaapannacotta:

2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
2 rkl ruokosokeria
½ vaniljatanko
100 g valkosuklaata (esim. Stockmann Gourmet)




Vadelmakaramelli:

½ vaniljatanko
200 g vadelmia
1 dl ruokosokeria
0,5 dl kuivaa valkoviiniä
0,5 dl vettä


Laita liivatteet kylmään veteen 10 minuutiksi. Murenna suklaa kulhoon. Kiehauta kerma, maito ja sokeri keskenään. Nosta kattila liedeltä. Purista vesi liivatelehdistä ja anna sulaa sekoittaen kermamaitoon. Kaada seos suklaapalojen päälle ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Annostele esim. 4 lasiin ja anna jäähtyä vähintään 6 tuntia.

Halkaise vaniljatangon puolikas ja kaavi veitsellä tangon sisus talteen. Sekoita kaikki ainekset pienessä kattilassa ja keitä 10 minuuttia. Siivilöi ja jäähdytä. Kaada vadelmakaramelli valkoisen panna cottan päälle vasta tarjoiluvaiheessa.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti