keskiviikko 15. syyskuuta 2010

RAVINTOLA KIMITO KITCHEN (NIGERIALAINEN)

Kävin ensimmäistä kertaa Suomessa syömässä afrikkalaista ruokaa Kimito Kitchen –ravintolassa Helsingin Kurvissa (Kulmavuorenkatu 2), joka mainostaa itseään paikkana, josta saa länsi-afrikkalaista kotiruokaa. Ravintolan kaksi naistyöntekijää kertoivat, että ruoka on tarkemmin ottaen nigerialaista. Ravintola mainostaa itseään nettisivuilla terveellisen ruuan paikkana.


Olin syönyt jonkinlaista afrikkalaista ruokaa aiemmin Tallinnassa African Kitchen -ravintolassa, mutta silloin kyllä petyin ruokaan eli odotukseni eivät olleet nytkään korkealla. Loppujen lopuksi pessimistisestä asenteestani huolimatta ruoka olikin ihan syötävää ja sitä oli riittävästi. Joskin annos oli hiukan "yksinkertaisen" näköinen, mutta ehkä se on sitten sitä aitoa afrikalaista...


Söin kanaa jollof-riisin ja paprikakastikkeen kera. Lautasella tomaatin päällä oleva vihreän kastikkeen alkuperä ei selvinnyt minulle kommunikointiongelmien tähden. Rouvat pyysivät minua tulemaan uudestaan seuravana päivänä selvittämään asiaa, kun heidän ”boss” on paikalla. Kana oli hyvin kypsennettyä ja mehukasta - ei liian raakaa eikä liian kuivaa. Riisi oli punertavaa kasvis-yrttiriisiä ja sekin oli maukasta samoin kuin ruuan kanssa tarjoiltavat kastikkeet.


Ruoka-annos ei ulkonäöllisesti ollut mitään gourmet-tasoista, mutta voiko sellaista edes odottaa kotiruoalta? Myöskään ravintola sinällään ei ollut mikään kovin ravintolamainen tai erityisen viihtyisä. Ihan perussiisti silti. Palvelu ei ollut mitään tavanomaisen länsimaisen oloista, vaan ennemminkin afrikkalaistyyppistä, mitä se sitten lieneekään. Rouvat olivat kuitenkin mielissään, kun kehuin ruokaa ja kyselin ruuista enemmän.


Riisi ja kastike maksoivat kuusi euroa ja kanan rintapala maksoi 5 euroa eli yhteensä 11 euroa. Ruoka-annoksia pystyy itse kokoamaan menusta. Koska ruoka ja ravintola näyttivät enemmänkin lounasmaiselta, tuntui hinta jollain tavoin korkealta ja varsinkin, kun on tottunut siihen, että Kalliossa myydään ulkomaanruokaa 5-10 eurolla. Toisaalta ruoka oli kuitenkin hyvää ja se oli valmistettu tuoreista aineksista, joten siitä maksoin mielelläni tuon pyydetyn summan enkä mennyt sen takia vararikkoon.


Nyt tätä kirjoitusta tänne liittäessäni (15.09.2010) en pysty varmuudella sanomaan, onko tuo ravintola enää toiminnassa (nettisivujen mukaan se on siirtynyt Helsingin Kalasatamaan). Mutta jos on, niin suosittelen kokeilemaan vaikkapa sitten ihan kokemuksen vuoksi vaikkapa lounasaikaan, mutta mihinkään illanistujaisiin paikka ei minusta sovi. Siihen se on liian ankea. P.S. Erään tuttavani nigerialainen mies ei kehunut ruokaa miksikään erityiseksi.

http://www.kimkit.com/


1 kommentti: