torstai 16. syyskuuta 2010

RAVINTOLA JAILBIRD

Vyökatu 1, Helsinki

http://www.bwkatajanokka.fi/best_wes...ntola_jailbird


Vietin 40-vuotis synttäreitäni heinäkuussa ja vein ystäviäni syömään Hotelli Katajanokan Jailbird –ravintolaan. Tuo hotellihan on aikoinaan toiminut Helsingin lääninvankilana (”Nokka”). Koska syöjiä oli minun lisäkseni 12 henkeä, katsoin parhaimmaksi tilata kaikille saman ruoka-annoksen (kellään ei erityisiä ruokarajoitteita) eli kyseessä oli puhtaasti rahakysymys.

Ennen ruokailua meillä oli hotellin sisällä ”vankilakierros”. Tarjoilija esitteli meille paikkoja ja kertoi vankilan historiasta. Kierros oli mielestäni ihan mielenkiintoinen.

Varsinaista alkuruokaa en tarjonnut, mutta alkudrinkkinä tarjosin ravintolan suosituksen mukaisesti jallukolaa peltimukista. Ennen pääruokaa meille tuotiin pöytään erinomaista näkkileipää sekä ruispalttoonappeja ja voita.

Pääruokana oli ”pyttyä neljälle” ruoka-annos, joka oli tosin tässä tapauksessa mitoitettu 12 hengelle. Mulla ei oikein toi laskupää toiminut ruokia alun perin tilatessani ja unohdin laskea itseni mukaan. Se ei kuitenkaan haitannut, sillä pääruokaa jäi reippaasti yli. Laskeskelimme, että tähteillä olisi saattanut ruokkia vielä viitisen ihmistä. Meidän porukassa syöjistä 11 oli naisia ja 2 miehiä.

Olin alun perin kuullut, että ”pyttyä neljälle” –annos on aika mauton. Meidän annos oli maukas kaikilta muilta, paitsi broilerin osalta. Lisäksi pöydän toiseen päähän tuodut vatien sisällöt olivat ehtineet vähän jäähtymään. ”Pyttyä neljälle” –annos sisälsi: Grillattua kananpoikaa, härän sisäfilettä, cheddarjuustolla täytettyjä jalopenoja, lämpimiä kasviksia, ananassalsaa, hapankermaa ja kunnon kippo maalaisranskalaisia.

Jälkiruoan tarjosin myös ja sen sai jokainen itse valita. Itse söin tiramisua, mikä ei ollut mikään häävi. Se ehti ennen syömistä olla hetken aikaa pöydässä ja se oli lämmössä vähän ”levähtänyt”. Olen aikaisemmalla kerralla tilannut tuolla juustokakkua, mikä sekään ei ollut mitään erityistä. Luulen, että jälkiruoat tulevat jostain valmiina.

Hinnat ovat joissain ala carte –annoksissa aika korkeat, mutta tämä ”pyttyä neljälle” ei maksa kuin 94 euroa neljälle hengelle (alv:in alentuminen on huomioitu) ja annos on iso. Annos tuodaan vadeilla, joista jokainen saa ottaa omalle lautaselleen ruokaa.

Palvelu oli ihan hyvää. Tosin meidän Sakko –kabinettiin tarjoili ruokaa eräs tarjoilija, joka oli vähän sekaisin. Hän meinasi unohtaa tuoda pyytämäni suolat ja pippurit sekä toi meille vahingossa erään toiselle porukalle tarkoitetun ison ”ryhmäannoksen”, josta joku meikäläisistä ehtikin jo ottaa ruokaa epähuomiossa.

Hotellin ja ravintolan ulkonäkö on mielestäni onnistunut. On mukavaa, että esim. ravintolaan on jätetty näytille yksi eristysselli (”rundi”) ja sisustukseen on muutenkin panostettu. Käsitykseni mukaan hotellihuoneiden hinnat ovat myös kohtuulliset paikan tasoon nähden.

Vaikka ruoka ei ollut mitään huippua, niin ravintolan ulkonäkö ja tiilestä huokuva vanhan ajan vankilatunnelma tekevät paikasta kokeilemisen arvoisen.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti