KARITSAN SISÄPAISTIA RICOTTA-YRTTITÄYTTEELLÄ (noin 2 hengelle)
½ kg karitsan sisäpaistia
4 rkl ricotta-juustoa
Tuoretta timjamia
Tuoretta minttua
Tuoretta rosmariinia
3-4 valkosipulin kynttä
2 rkl vihreää pestoa
Oliiviöljyä
Suolaa, mustapippuria myllystä
1. Poista sisäpaistista mahdolliset ylimääräiset kalvot ja anna lihan lämmetä huoneenlämmössä noin pari tuntia
2. Silppua yrtit ja puserra valkosipuli. Sekoita yrtit, valkosipuli, pesto, suola sekä mustapippuri tahnaksi.
3. Jaa seos kahteen osaan. Sekoita toiseen osaan sekaan oliiviöljyä ja toiseen ricotta-juusto
4. Tee paistin päälle veitsellä ristikkäinen viilto, työnnä sormet sisään rei'ästä ja revi sormin sekä veistä apuna käyttäen paistin sisään mahdollisimman iso tasku
5. Täytä tasku ricotta-yrttiseoksella ja lopuksi hiero paistin pintaan öljyinen yrttiseos. Anna sisäpaistin maustua jääkaapissa useita tunteja, mielellään yön yli
6. Laita paistiin kiinni paistimittari paksuimpaan kohtaan ja paista sitä uunissa noin 200 asteessa noin 15 minuuttia, jonka jälkeen laske uunin lämpötila 150 asteeseen. Jatka kypsentämistä, kunnes paistimittari näyttää noin 60-65 astetta. Kypsyminen vie aikaa noin 20-30 minuuttia
UUNIJUUREKSET (noin 2 hengelle)
3 keskikokoista punajuurta
2 isohkoa porkkanaa
Tuoretimjamia
Juoksevaa hunajaa
Oliiviöljyä
Suolaa ja mustapippuria myllystä
(Kasvislientä)
1. Kuori punajuuret sekä porkkanat ja pilko ne pienemmiksi paloiksi. Silppua timjami
2. Sekoita oliiviöljystä, hunajasta, timjamista, suolasta ja mustapippurista seos
3. Laita juurespalat kulhoon. Lisää joukkoon oliiviöljy, hunaja ja silputtu timjami. Mausta suolalla sekä pippurilla ja sekoita seos tasaisesti juureksiin
4. Laita juurekset öljyttyyn uunivuokaan ja kypsennä niitä uunissa 180 asteessa noin 40-50 minuuttia. Kypsymisaika riippuu lohkojen koosta, joten kokeile niitä tikulla
5. Halutessasi voit kaataa juuresten päälle kasvislientä (noin 3-4 dl) ennen uuniin laittamista
Huom! Jos haluat valmistaa juurekset ja paistin samassa uunivuoassa, niin laita juurekset ensin uuniin kypsentymään 180 asteeseen ja laita paisti vasta myöhemmin vuokaan. Ennen paistin uuniin laittamista nosta uunin lämpötilaa noin 200 asteeseen. Jos juurekset ovat saaneet väriä, peitä ne kuivumisen estämiseksi foliolla.
Itse kypsensin lihaa melkein 30 minuuttia, jolloin paistomittari näytti 65 astetta. Itse suosittelen jättämään paistomittarin lämpötilan 60 asteeseen, sillä paisti olisi voinut mielestäni jäädä hiukan mehevämmäksi. Suosittelen myös, että et pihistele yrttien, valkosipulien ja mausteiden käytössä, jotta lihaan tulee kunnolla makua. Halutessasi voit laittaa paistin pintaan viiltoja ja työntää niihin valkosipulisiivuja.
Ricottan tilalla voi käyttää myös muita juustoja, esim. vuohenjuustoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti