tiistai 14. syyskuuta 2010

LIEKITETYT ANTILOOPIN PIHVIT (2 hengelle)

2 antiloopin pihviä
Voita tai voi-öljyseosta
Mustapippurirouhetta
Suolaa
4 cl konjakkia


1. Kuivaa huoneenlämpöiset pihvit talouspaperilla ja painele ne käsin sopivan korkuisiksi. Mausta pihvit suolalla ja pippurirouheella

2. Laita paistinpannulle voita. Lisää pihvit paistinpannulle (max 2 pihviä kerrallaan), kun voi on kullanruskeaa eikä se enää kupli. Paista pihviä noin 1 minuutti per puoli, jos haluat saada pihvistä mediumin. Kun lihasneste alkaa pisaroida pihvin pinnalle, voi pihvin kääntää ympäri

3. Kun pihvi on paistettu molemmilta puolilta, pyyhi paistinpannulta talouspaperilla suurin osa rasvasta pois ja kaada konjakki pihvien päälle. Kääntele pannua niin, että konjakki levittäytyy koko paistinpannulle

4. Siirrä tämän jälkeen liekki paistinpannulle, jossa on lämmin konjakki ja anna liekin palaa loppuun saakka. Valuta paistinpannulla oleva konjakki kastikkeen sekaan















HUOM! Huomioithan, että liesituuletin ei ole päällä liekityksen aikana, jotta tuli ei pääse aiheuttamaan tuhoja hormistossa. Pidä myös lähellä kattilan kantta, jolla voit tarvittaessa sammuttaa liekit. Itse käytin kahden pihvin liekitykseen 4cl konjakkia. Jos alkoholia laittaa liikaa tai liian vähän, ei liekitys välttämättä onnistu.

Ohjeita pihvin paistamiseen: http://www.yhteishyva.fi/ruokamaailma/vihjeet_ja_oppaat/kokkikoulu_ohjevideot/liharuoat/fi_FI/maukkaat_pihvit/

Ohjeita liekitykseen: http://www.maku.fi/makuaskeleet/juhlat/article117978-1.html




KERMAINEN, KONJAKILLA MAUSTETTU HERKKUSIENIKASTIKE (2 hengelle)

2-3dl kuohukermaa
Sipulia
Valkosipulia
Voita
Tuoreita herkkusieniä
Suolaa
Valkopippuria
2cl konjakkia
Tuoretta timjamia


1. Kuullota silputtu sipuli sekä valkosipuli voissa (tai voi-öljyseoksessa). Lisää joukkoon pestyt sekä pilkotut sienet ja anna niiden pehmentyä hetki

2. Lisää joukkoon kuohukerma ja keitä kastike kokoon

3. Mausta kastike suolalla, valkopippurijauheella sekä konjakilla

4. Lisää kastikkeeseen lopuksi silputtu timjami




UUNIPERUNAT

2 isoa perunaa jauhoista perunaa, esim. rosamundaa
(öljyä, merisuolaa)


Laita uuni lämpenemään 200-225 asteeseen. Pese perunat, te pintaan ristiviilto ja kääri ne folioon. Laita perunat uunipellille ja kypsennä niitä uunissa vähintään 1h. Halutessasi voi sivellä uuniperunoiden pintaan öljyä sekä merisuolaa ennen folioon käärimistä.



MAUSTEVOI

Voita (huoneenlämpöistä)
Tuorepersiljaa silpputtuna
Valkosipulia puristettuna
Paprikajauhetta


Sekoita maustevoin ainekset keskenään käsin tai tehosekoittimessa (jolloin maut irtoavat paremmin). Rullaa maustevoi leivinpaperin tai muovikelmun sisälle tangoksi tai pieneen annosvuokaan. Laita maustevoi jääkaappiin jähmettymään. Voit käyttää maustevoita esim. uuniperunalle tai pihville.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti