tiistai 14. syyskuuta 2010

SOSEUTETTU SIPULIKEITTO (noin 4 hengelle)

4 isoa kuorittua sipulia
2-3 valkosipulin kynttä tai yksi yksikyntinen
pieni pala tuoretta chiliä
öljyä / voita
7 dl kanalientä
1 dl valkoviiniä
tuoretta chiliä
tuoretta timjamia
suolaa, valkopippuria (ja halutessasi ripaus sokeria)


1. Halkaise sipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi, hienonna valkosipulit ja chili. Laita ainekset kattilaan, lisää öljy ja/tai voi, Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmenneet

2. Kaada valkoviini kuullotetun sipulin joukkoon ja anna hautua hetki. Lisää joukkoon kanaliemi

3. Lisää joukkoon hienonnettu timjami, suola, valkopippuri ja halutessasi ripaus sokeria. Keitä keittoa hiljalleen noin 20 minuuttia

4. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella

5. Tarjoa keitto krutonkien, tuoreen timjamin ja parmesan-juustolastujen kera


Alkuperäinen resepti löytyy Fazerin Rakkaudesta ruokaan -lehdestä (2007), jota muokkasin lisäämällä raaka-aineisiin valkoviinin, timjamin ja sokerin.

Jos totta puhutaan, niin ei tämä keitto maistunut millekään kovin hääville. Ei-dosutettuna sipulikeitto olisi varmasti maukkaampaa. Ja ton sokerin voi ehkä jättää lisäämättä keittoon tai ainakaan sitä ei pidä laittaa sinne liikaa. Ehkä resepti olisi ollut parempi alkuperäisellä reseptillä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti