tiistai 14. syyskuuta 2010

KUHARULLIA SAHRAMIRISOTON KERA (4 hengelle)

Kuharullat:
4 kuhafileetä (kuhafilee / ruokailija)
Ruohosipulituorejuustoa
Ruohosipulia
Juustoraastetta
1 valkosipulin kynsi
Mustapippuria myllystä, suolaa, sipulijauhetta


1) Tee tuorejuustosta, silputusta ruohosipulista ja puristetusta valkosipulista tahna

2) Mausta kuhafileet mustapippurilla, suolalla ja sipulijauheella

3) Levitä ruohosipulitahna ja ripottele juustoraaste kuhafileen päälle

4) Rullaa kuhafilee rullalle ja sulje se cocktail-tikulla. Jos kuhafilee on isokokoinen, voit puolittaa rullan

5) Paista kuharullia uunissa noin 185 asteessa noin 20 minuuttia (halutessasi voit paistaa nopeasti kuhafileeseen kauniin ruskean pinnan paistinpannulla ennen uuniin laittamista)




Sahramirisotto (noin 4 hengelle):
300 g risottoriisiä
1 silputtu sipuli
1 dl valkoviiniä
1 litra vahvaa kasvislientä
raastettua parmesaanijuustoa
noin 50-100 g mascarponejuustoa
muutama nokare voita
raastettua sitruunan kuorta
0,5 g sahramia
mustapippuria myllystä
tarvittaessa suolaa
silputtua ruohosipulia



1) Kuullota silputtu sipuli paistinpannulla voissa

2) Lisää joukkoon risottoriisi ja kuullota riisi läpikuultavaksi. Varo ruskistamasta riisiä

3) Kaada joukkoon valkoviini ja sekoita, kunnes se on melkein haihtunut

4) Lisää riisin joukkoon kuumaa kasvislientä noin desi kerrallaan, koko ajan seosta sekoittaen. Anna nesteen haihtua lähes kokonaan ennen kuin lisäät uudelleen nestettä. Risotto on valmista, kun rakenne on melko löysää ja jyvät vielä erillään. Risoton kypsymisaika määräytyy riisilajin mukaan

5) Lisää risottoon sitruunaraaste, mustapippuri ja sahrami

6) Lisää joukkoon parmesaani- ja mascarponejuusto sekä ruohosipulisilppu



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti